Thursday, November 8, 2012

Selamat Hari Lahir Arwah Muhammad Hadif Naufal Bin Hafiz...

Al-Fatihah..
Selamat Hari Lahir Abang..
Hanya Doa Ibu Kirimkan Untuk Mu...
Semoga Berbahagia Disana..
Insyaallah, Kita Akan bertemu Di Syurga...

MUHAMMAD HADIF NAUFAL BIN HAFIZ
09-11.2007 - 09.11.2012
tahun ke 5 'abang menjadi bidadara syurga'

Wednesday, November 7, 2012

ESOK 09.11.2012

9.11.2012.. 
datang lagi tarikh yang teramat 
penting buat diri ini.....



" abang naufal".............

Wednesday, September 19, 2012

ADAM DAN HAWA

Skang ni sume tgh cite pasal adam dan hawa kan?
tak ketinggalan jgk aku ni..
peminat jejaka idaman malaya
ADAM MUKHRIZ aka AARON AZIZ..
wahhh.. bkn main..kikiki
dah beranak pinak pun minat kat laki org ye tak..
hahaha.. 
entahla.. memang minat pun,
rasenye korang2 kat luar sana tu, 
makcik2 n nenek2 pun boleh suke tgok wajah 
si hensem aaron aziz ni kan? 
al- kisah semalam..
Col astro nak masuk astro mustika hd,
boleh plak ter langgan channel Astro Citra..
bak kate papa, ibu tgok la astro bella ni 
sampai tahun depan pun tak kluar Aaron Aziz
Mak Stressss tau.. terpaksa la
gagahkan jgak mate tgok kat online mlm td..
ADAM MUKHRIZ punye pasal..
(nasib baik la laki mak tak kisah =)... ) 
jom la layan skit gmbar si pilot ni..




Tuesday, September 18, 2012

I'M COMING!!!




Mood cuti2 malaysia udah mari..
sempena besday Girl (Kakak Airis) 25 Sept 2012 
and besday Boy (Papa) 26 Sept 2012...
Cat City.. I'm Coming On 24th Sept 2012!
Insyaallah..semoga di permudahkan..amin

PENYEJUK DIMATA..PENAWAR DIHATI..









Ya Allah.. 
Kurniakanlah kami..
Zuriat Yang Solehah..
Sebagai Penyejuk Mata..
Penawar Dihati..
Amin

Tuesday, September 11, 2012

WORDLESS WEDNESDAY..

ape pun tak boleh..kikikiki

AIRIS COLAH (SEKOLAH)

 cerita hari pertama airis colah (sekolah).. colah tu die yg cakap..
11 JUN 2012 - 2 tahun 8 bulan, kami dh decide hntr airis ke school.. 
C.I.C presint 15 jadi pilihan kami..
half day je anta airis.. smpai pkul 12..
next year kene skol full day ye airis..
ni sbgai training je nak biasakan airis dgn
suasana persekolahan..
dah basi pun cite, tpi ttp gak nak tempek kt sini sbgai kenangan..
first day, banguan awal pkul 6.. excited sgt nak g skool.. hari2 duk sebut, bile kakak nak g 
skol ibu.. kakak nak blajar ABC..nak jumpa frends.. nak nyanyi2..
ewah2.. ye la, umur mcm tu, tu je la yg diorng tau kan..
mak nye pun teruja sgt2 pade hri pertame anaknye nak ke sekolah.

tak pernah2 nak ikat rambut sebelum ni, tapi pagi tu
semua pun boleh..jam tu ibu blikan semlam sbb nak 
umpan kakak g skol ..hihih

bile sampai skol, menonong je jalan ke tecer die.. 
excited sgt2.. tu tecer wani
airis sgt gud girl.. tak menangis pun.. 
teacer pun ckap airis gud, sbb kebanyakan yang masuk sem 2 pada hri 
tu mmg meraung, berguling semua ada.. ni yg syg kat anak ibu ni.
pandai bawa diri..
hari ni pun airis dah tak pakai pampers lgi tau..
gud girl airis..
teruja tgok kwn2 semua pkai uniform..
esok airis pakai uniform ok.. 
nanti ibu story lg ok.. dh kul 12.30 mlm ni
gigih jugak nk update blog ibu yg dh bersawang ni..
=)


Friday, August 31, 2012

SELAMAT HARI RAYA

 Selamat Hari Raya Aidilfitri.. 
Maaf Zahir dan Batin..
Bersawang, Berhabuk dah blog ni..
lama betul tak update..
jumpa lgi next time ok!



Monday, July 9, 2012

TERCAPAI JUA AKHIRNYA..

ALHAMDULILLAH..  Syukur sangat...tercapai jua hajat kami pada tahun 2012..
pernah buat entry bertajuk MUNGKINKAH pada hari lahir sy 30 Oktober 2011..
ni link entry nye kalau nak baca.. 

cerita dah lama, tpi tetap nak abadikan dalam blog kesayangan ni..
April 2012, sekali lagi
AIRIS WALL DECO telah menjangkau
pencapaian tertinggi dengan hasil titik peluh usaha 
kami yang tak henti, dapat la beli kereta baru..
bukan la baru kete baru kluar dr kilang, kami beli 2nd je..
ni adalah pencapaian kedua stlah dpt beli kete kancil bln 10 thn lepas..

alhamdulillah.. wlaupun dlam entry tu tunjuk kereta lain, 
tapi dapat kete ni pun dah cukup baik sebab kete ni
mmg salah 1 kete idaman kami..

Rasa syukur sgt2.. walaupun pelbagai dugaan yg kami tempuh,
alhamdulillah, membuah kan hasil.. 
Semoga Allah terus memberkati rezeki kami sekeluarga.. amin..


Monday, June 11, 2012

26 Mei 2012 - AMANI IS TURN 1!

Adik dah setahun! hepi besday adik amani.. kami semua sayang adik..
doa ibu buat adik..
*semoga menjadi anak yg berguna buat papa dan ibu..
*semoga Allah melindungi dan  memberkati hidup adik di dunia dan di akhirat..
*belajar pandai2.. dah besar nanti boleh jadik doktor
*jadi adik yang baik buat kakak..

Tak sabar nak tunggu besday party adik hujung bulan ni.. semuanya ibu dah aturkan.. hehehe.. rasenye kakak airis yang terlebih excited nanti kan??  harap adik hepi dan enjoy ok!!


adik tak leh jalan lg.. baru nak menapak 2 - 3 langkah.. bile lepas mula la adik duduk terjelepok.. eiii..geram ibu.. malas btul nak jln.. tapi skang dah berani skit2.. harap raya ni adik dah boleh jalan..


tapi yang peliknye tang gigi adik.. boleh plak tumbuh menyenget.. seingat ibu, hari tu adik terjatuh.. gusi adik terhantuk kat bucu meja.. berdarah.. mase tu gigi baru nak tumbuh.. maybe sbb tu gigi adik jadik macam tu.. kesian adik.. nt kita jumpa dental ye dik..




Adik sangat manja dengan ibu.. kakak dah beralih pada papa.. bile minum susu, adik suke masukkan jari dlam mulut ibu..lepas tu Suruh ibu gigit2 manja jari2 comel adik tu.. heheh.. awak sgt manja ok..


bile malam, sebelum nak layan mata, adik suke gosok2 tangan ibu.. punyelah lembut.. kekadang ibu  rase geli pulak.. hihihi.. kelaka la awk ni dik..


Skang ni sgt la lasak.. habis semua adik nak punggah.. ibu rase time cuti, ibu kene kemas rmh 24 jam... fengsan.. penah skali adik main toner printer ibu.. habis satu badan kaler biru termasuk mulut n muka skali..hihih.. nak marah  pun tak sampai hati..  adik..adik..



we LOVE u ADIK AMANI!!!

Thursday, May 17, 2012

Alahai Adik Amani..









hanya gambar menerangkan maksud cerita..
 kikiki..adik amani slalu buat aksi2 klaka.
sedar tak sedar 26 hb ni adik dah setahun la adik.. 
ibu tgh ready membusy kan diri buat persedian tuk besday adik.. Tema ape ye??

Wednesday, May 16, 2012

Cik Mar.....

Salam.. 
mood 2-3 hari sgt tak best sejak dapat berita 
kawan baik dari unit k dulu sakit..
bukan sakit sikit2.. tapi Breast Cancer Stage 3.. 
ya Allah..macam nak tercabut jantung bile  dapat tau dari sue..bergenang air mata, bile selak2 gambar 
cik mar masa kita sama2 ketawa dulu.. . 
Masih belum ada kekuatan untuk call cik mar.. 
kerana disaat menulis entry ini, air mata saya masih mengalir..
Saya tau,  kalau Cik Mar ada masa, cik mar akan jenguk2 blog saya..

untuk Cik Mar....
Harap Cik Mar terus kuat untuk menanggung 
dugaan Allah di dunia ini.. 
Anggap ini ujian untuk kita lebih dekat lagi dengan Nya..
Allah turunkan ujian buat seseorang kerana 
Allah tau kita mampu menghadapi nya..
Saya tau Cik Mar kuat kan?
Kami disini sentiasa doakan Cik Mar cepat sembuh..
Doakan Cik Mar, Man dan Amsyar lebih kuat untuk 
menerima dugaan ini..
Amin...Amin.. Amin..
cik mar dengan airis mase BBQ kat pd

masa melawat cik mar bersalinkan amsyar

ADIB AMSYAR.... semoga kamu menjadi seorang anak yang baik bila dewasa nanti.. kamu telah dipilih oleh Allah  untuk menghadapi ujian ini.. sentiasa lah berdoa untuk 'MAK' kamu ye amsyar.. Amsyar adalah permata yg paling berharga buat 'MAK'.. Amsyar lah pengubat segalanya...

link kat bawah ni, kisah cik mar mase bersalinkan amsyar...

Monday, May 7, 2012

TERIMA KASIH WAHAI ANAK






ibu harap kakak dan adik boleh tolong ibu sampai besar.. hihihi..muke adik xleh tahan.. 
TERIMA KASIH KAKAK DAN ADIK.. 
pembantu ibu dikala papa g keje..

Sunday, May 6, 2012

SELAMAT HARI IBU 'MAK'


Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.
Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu.
Bila 
mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang.
Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai.
Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”.
Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah”.

Tetapi


Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”.
Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”.
Bila kita menangis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki.
Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagai
kan tiada lena.
Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.
Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga.
“Ya-Allah, bahagiakanlah kedua ibu bapa kami 
sepertimana mereka telah membahagiakan kami 
suatu ketika dahulu. Amiin.”

Monday, April 16, 2012

MASA MENGATASI SEGALANYA

Salam semua..
agak lama jugak tak membebel dn mencoret- coret di blog kesayangan ni..
hari ni baru ade kelapangan..
tu pun curi2 masa.. rindu sgt kat blog ni..
rasa syng pulak jika di abaikan..
Kesuntukan masa yang amat sgt..

Alhamdulillah.. rezeki kami bertambah2.. 
Airis Wall Deco telah maju stapak lagi..
kami dh memulakan perniagaan di luar pula..
tapi tak la ade kedai.. cuma berniaga di booth2 je..
Syukur sgt.. 

Insyaallah.. kalau di izinkan Allah,
kami nak cari kedai.. tapi... memikirkan sewa yg mahal.. rase mcm tak mampu.. 
berniaga online pun, dah tak larat rasanya..
tapi sementara Allah nak bagi rezeki ni, lebih baik la
buat kerja bersungguh2..
kdang2 merungut juga.. tpi bila dah terima hasilnya,
hilang segala kepnatan yang ada..
perniagaan kami yng dah bertahan selama hampir 3 tahun, 
akhirnya membuah kan hasil..
seakan mimpi, boleh menapak sejauh ini..
banyak yang berubah dalam hidup kami sekeluarga..
Alhamdulillah.. syukurrr sgt2..

Tahun 2012 memberi sinar baru dalam hidup kami...
betul org cakap.. setiap anak yang lahir, membawa rezeki..
Terima kasih Ya Allah atas kurnian mu..
inilah rezeki anak2 kami...AIRIS DAN AMANI..
di suatu ketika dahulu, Kau turunkan Hujan dan ribut petir...
rupa- rupanya Kau nak hadiahkan aku pelangi yang sangat cantik...
TERIMA KASIH YA ALLAH..


Friday, March 2, 2012

Alahai..

alahaii... 
macam ni la nak carik duit lebih..
mlm2 cm ni pun bersengkang mata lagi...
bukan senang nak jadik senang..
bgun pagi, pergi keje...
pening kpla otak kat opis memikirkan
masalah gaji org..
kul 1 waktu lunch hour,
ke pejabat pos pulak..
pos barang n frame customer...
makan pun curi2 masa...
kul 5, balik keje... amik anak..
bwk g play ground n main2 beskal kat bawah..
dah pkul 7... balik rmah.. masak pulak...
kang suami n anak2 nak makan...
pkul 8 - 9 baru la settle makan..
pastu main2 ngan anak, tidokan anak..
mau mkn mase 2-3 jam...
kul 11... anak2 dah tido..
aku pulak... on laptop...
mengadap laptop sampai la kul 1-2 pagi...
mengedit...mengopy..mereply emel, pm fb..
esok nye ulang balik rutin yg sama..
tu belum masuk bt frame.. balut frame tuk pos..
sampai bila??? aku pun tak tau...
tetapi Alhamdulillah... Allah mengurniakan
rezeki yg berlimpah ruah kepada kami
sekeluarga.. tak putus2 rezeki yang datang..
walaupun penat sedikit, tapi aku redha..
kerana suami ku bnyak membantu..
tanpa dia... tak mampu aku berdiri dan kuat seperti ini...
terima kasih YAALLAH...
diatas rezeki yang kau kurniakan kepada kami..
Semoga rezki yang kami cari ini
ada keberkatannya disitu...
insya ALLAH..

Wednesday, February 29, 2012

Adikkkk.....

 hari ni tetibe nak upload gmbar adik amani pulak.. rindu la kat adik mase kecik2 dulu.. skang ni adik dh besar... dah 9 bulan pun.. makin lasak.. makin notti... yang paling penting skang ni kakak airis sayang adik sgt2.. tak boleh berpisah ngan adik...

actly gmbr3 ni semua nak dimuatkan dalam photobook adik..

Wednesday, February 22, 2012

ADIK FARIS TELAH PERGI BUAT SELAMA-LAMANYA

Al- Fatihah buat adik Faris.. bidadara syurga.. insyaallah... Telah pergi buat selama lamanya pagi tadi...