Sunday, February 19, 2012

SABAH - MANUKAN ISLAND - DAY 1

Sambung cerita kat Sabah lagi.. sampai je Terminal 2 Sabah, En Rosdi yang pick up kami nek kelisa yg kami sewa tu. En Rosdi ni member aku punye member yg keje kat bank muamalat kl.. so senang skit kat situ.. then kami hantar die ke centre point sabah n kami terus ke Jesselton Point tuk beli tiket dan naik bot ke Manukan Island.. nak cari Jesselton Point ni senag je.. betul2 sebelah dengan Suria Sabah.. nampak je pintu gerbang cam kat bawah ni, haa.. tu la die jeti nye..
possing jap kat bilik telepon merah ni..bt kenangan..
ni la bot2 yang bakal kami naik.. Tambang bot ke pualau manukan RM 23 utk dewasa.. bdk2 free.. aku mintak kurang kat amoi tu, last2 die bagi rm 20.. kalau amik pakej nak ke pulau sapi, pulau gaya..harga lain.. kalo tak silap rm 45..
pastu kami amik set utk snorkling.. sewa rm 10 tuk vest n RM 10 lg tuk google tu..
mase nek bot, anak2 aku sgt teruja hokey.. si airis sampai dah balik sini mengingau siap cakap besttt... tak abis2 best bercuti kat sabah

kami da sampai da.. 15-20 minit je dri jeti.. x jauh pun..* comeei je airis pkai safety jacket tu..
sngat cantik pulau manukan.. dari atas jeti ni, dh nampak anak2 ikan berenang2.. x sabar nak mandi.. 


sebelum mandi, kami makan dulu.. ade kedai makan kat situ..tapi sebijik kedai je.. lauk daging kicap.. tu je yg lalu kat tekak..

seronok btul amani mandi laut..sama la ngan kakak nye.. amani mandi sampai tertido kat bahu papa die..punye la mengantuk.. tpi layankan je...nak mandi laut punye  pasal..mcm kat sini xde laut ye tak...hehehe.. feel tu x sama...







hah.. airis pun tido jgk.. x nyempat2 nak tggu bot, die dh lelap dulu dah.. pape pun, hepi sgt kat pulau manukan.. next time mesti repeat lgi.. 
next entry, nak cite pasal kami ke kaki gunung pulak

3 comments:

Salmi Khairil said...

bestnya...jernih nampak ikan

Salina@IbuAqil said...

Sabahan..
Bestnya!!!!!! ;)

Aleyn said...

Wow...jernihnyer nampak air tu....Saya pun dah book pakej ...tapi tak dan nak pegi 3 pulau...so kena pilih 2 jerk...rasa nak pilih Manukan gak lah