Monday, June 28, 2010

Aku Belum Pro..









aku akn ttp teruskan latihan.. tq kpda yng sudi bgi support.. insyaallah.. 1 day nt aku akn bergelar fhotografer...

sume pic ni di snap di cameron highlands

Step Start Walk N Ride..

jom explore n grow..

skang ni airis dh pandai meniti... so, nak trainning die berjalan, aku belikan playskool explore n grow ni utk die blajar.. lagi pun menda ni 2 in 1.. bleh jadi walker n bile dh pandai jln nt, bleh diselaraskan jadik kete plak.... memula excited je die nak tolong papa pasang.. bile aku suruh berdiri sambil pegang benda alah tu, di bantainye la menangis sekuat ati.. hahahah, klaka la airis ni.. mgkin die takut kot.. yg pelik nye, kalo meniti tepi sofa, bkn main berani lagi..


memula ok lagi.. bile menda alah tu dh stat bergerak, mula la die buat muka cuak.. aku gelak sakan tgok die.. penyudahnye, sampai skang die x nk usik menda tu.. duk je dlm blik bt hiasan.. ye la airis.. ibu kamu ni byk sgt duit gak nye ye..kalo duk mcm ni ok la ibu.. airis x takut.. huhhhh.... ape la airis nih..

Wednesday, June 23, 2010

Update airis 8 Month's

  • berat 8 kg
  • diapers still m size
  • rambut panjang n rimas aku tgok.. tpi x terfikir lagi nak gunting bentuk mcm mane.. tggu dlm seminggu 2 lagi..
  • dh pandai berdiri sendiri...
  • dh pandai nak panjat sofa, tapi x lepas..hehehe
  • merangkak ttp x pandai lagi... airis meniarap, menyusur, pastu tegakkan tgn die n terus duduk...hahahah teror kan?
  • kalo mkn bubur, tak nak bubur yg dilenyek.. kalo bagi jugak, kompom die sembur..
  • dh pandai minum gune straw..sbnarnye dh lame dh, tp lupe nk update mase 7 months
  • kuat merajuk, kalo nagis suke bt muke kesian mcm tu... hehhe
  • very the notti... menjerit2 kalo org amik benda yg die pegang..tgok muke tu... aiseh ank ibu ni...mmg notti skit la.. nak kene babab ni..
  • sngat2 manja dengan papa..mmg x boleh dipisahkan lagi... bgun tido cari papa... kdg2 dekat aku pun die x nak..menjerit2 nk suruh papa dukung.. terasa tau! heheeh.. xpe la airis.. manja la dengan papa kamu tu.. tp kalo notti2, kene gak piat telinga ngn papa... hehehe

Friday, June 18, 2010

I Try My Best...D90

firstly, tq to Tuan Tanah Kedaung, Sis Sakila Imran Husband for all your information's about D90.. lain kali kita outing lagi ye...
first outing photoshoot @ Taman Botani Putrajaya..

nak photoshoot pic model ni.. tapi model tecit ni dah mngantuk la pulak..

kami juga mahu hidup!!

Jambatan Wawasan @ 7.00pm 12/6/2010

kenapa ni airis...merajuk ye...
mandi manda

Thursday, June 17, 2010

yeah! Dapat Creatif Blogger Award!



1st time dapat award (CREATIF BLOGGER AWARD )from mamawafiq... teruja sungguh diriku ini... thanks so much mamawafiq... so, aku pun nak bagi gak award ni kepada kwn2 aku yg blog nye memang la kretif n cantik gile daripada blog aku yang x seberapa ni...

kak jue : http://anna-jueanna.blogspot.com
cik bal : http://berrylicious-echa.blogspot.com
kak ani : http://honeydewhoney.blogspot.com
fariza : http://kasihfariza.blogspot.com

Finally... I Got My Nikon D90

Smlam lepas bawa airis check up for 8 month's, kami ke mid valley.. cadang nye nak survey camera.. dh lame dh teringin sgt nak beli cam. DSLR ni.. cume kewangan x mengizinkan... so skang dh ade duit, baik beli sblum duit habis.. survey2 kat md valley, harga x sperti yang di fikirkan.. mahal plak.. so kami ke the mines, survey pnye survey, rupenye kat mines lagi murah.. dapat dalam RM 3330.. Kami pun tawar menawar ngn si amoi tu, dapat la kurang RM 20 je...jadik la...

so, skang dh ade cam DSLR..pasni leh la snap pic airis cantik2... bknnya gambar camera lame tu x cantik, cume utk kepuasan dan sebagai hobi je.. pic yg aku tembak gune cam ni blum sempat di update lagi... nantikan kemunculannya...heheheh...

Sunday, June 13, 2010

Demam Campak

demam2 pun, kalo depan kamera tetap nak seyum...

Hmm.... mule2 demam, pastu jatuh katil... pastu demam blik.. rupenye nak naik campak ruam...
31 Mei 2010/ Isnin: Badan airis dh mule naik ruam merah2... aku punye la risau, kalo btul campak xpe, yg aku tkutkan demam denggi..skang ni kan musim.. Hari isnin tu aku EL..sbb bdn airis pagi tu panas sgt.. kami terus ke klinik, doc cek suhu badan airis 40.8 0C.. terus doc masukkan ubat kat bn*** airis..Panasnya bdn airis.. nasib baik x tggu lama sgt.. tapi, doc kate bdn airis tu bkn kena demam campak.. cume ruam biasa..hmm.. pelik jgk... tapi dh doc kate gitu, x kan kita nak sngkal plak kan...
1 Jun 2010/ Selasa: Mak airis col aku kat ofis.. die kate airis mmg kene campak... dah naik ruam sampai blakang n bo*** die.. blik keje tu aku bwk airis skali lgi ke klinik.. doc cume bagi ubat sapu je... kesian airis... aku bagi airis minum air kelapa n sapu skit2 kat badan die... hari jumaat tu ruam kat bdn airis dh beransur hilang... alhamdulillah...ank ibu dh sihat... jgn sakit2 lagi airis...abu xleh tgok airis skit..ibu sedih...si tecit bam bam aku yang demam campak..hehehe..perut ttup skit!!!

Thursday, June 10, 2010

Airis Dapat saguhati Bayi Comel Pa&Ma

hehehe... bkn masuk muka depan majalah pun... tp, i'm still very heppi gile..
aku pun da lupe bile aku hantar pic airis ni... dulu aku penah anta jgk, tp x menang pun..tetibe je tergerak lak nak bukak web pa n ma pagi tadi... n terjkezut beruk aku ... si tecit bam bam aku menang saguhati pertama Peraduan Bayi Comel Bulan Mei...heheheh... walaupun saguhati, aku tetap heppi.. airis adalah peserta bertuah yang terpilih.. Syukur alhamdulillah... Airis mmg murah rezeki. Cayang anak Ibu....
ni la gambar yang bertuah tu

Thursday, June 3, 2010

Colmar Tropicale Bukit Tinggi..

Minggu ni cuti 3 hari sempena wesak day.. ingatkan nak blik kmpung, tp mggu depan nk kena blik lgi coz ade kenduri kt kampung.. so, mcm biase kami g jalan2 bwk airis..kami ke BUKIT TINGGI PAHANG... kali ni pegi ngn family kak lang skali.. sronok sgt tgok airis ngan sepupu2 die yg comel tu... jom layan pic
kesian budak2 ni ditinggalkan ibu bapa di tepi jalan
ini budak pantang nampak air.. kasut mane airis?
peace!!
my love n my soul...
nak duk sini...xnk bangun...
papa pancing itik... tpi dapat kosong..heheheh xde luck la papa...


Wednesday, June 2, 2010

Aku Yang Cuai

hari tu spring buai airis patah... bedebuk airis jatuh kat lantai... kesian airis... pastu aku cuai lagi.. kali ni airis jatuh katil plak.. lebam kepala airis.. pipi pun lebam2 kena wayar lampu.. maafkan ibu airis... ibu mmg cuai, ibu buat airis sakit... kalau boleh ibu nk jaga airis sebaik mungkin, xnk lgsung airis rasa sakit... tapi, kdg2 biarlah airis rasa ape itu sakit biar airis tau hidup didunia ni bukan semuanya indah belaka... dah besar nt airis akan faham semuanya... skrang airis demam... mgkin airis terkejut mase jatuh katil hari tu... ibu doakan airis cpt sembuh ye.. ibu ngan papa sayang airis sgt...