Sunday, January 30, 2011

BOBOY OR GIGIRL

Aku langsug tak kisah pasal jantina ape baby 
yang sedang menendang2 dlam perut aku ni... 
kalau BOY, alhamdulilllah.. sebab aku dah ada girl..
dan sememangnya aku dah ada pun Anak lelaki, 
cuma Allah tak beri peluang tuk aku hidup dengan dia.. 
kalau Girl pun, Alhamdulillah... 
boleh kawan dengan kakak die yang sangat 
manja esp dengan papa ..
yang aku harapkan cuma, 
kejadian seperti dulu tak berlaku lagi.. 
hanya itu yang ku panjatkan pada ilahi...
rasaya aku tak mampu lagi menanggungnya buat kali kedua...
dan aku mohon moga bayi dalam kandungan ini sihat, sempurna,
dan Allah peliharanlah dia hingga lahir nanti..Amin...

hari rabu ni nak g regular check-up ngn Doc. Kham...
kita tunggu, agak2nya, apekah jantina baby dalam kandungan aku ni...
walauapepun.. tu semua Allah yang punya kuasa..
tak semestinya mase buat ultrasound tu sume nye betul...
tak sabar nak tunggu Rabu....

Wednesday, January 26, 2011

SPECIAL ENTRY FOR MY 4TH WEDDING ANNIVERSARRY...



Semalam, 26 Januari 2011.. 
genaplah 4 tahun kami melayari bahtera rumah tangga... 
walau pelbagai rintangan dan dugaan yang hadir, 
alhamdulillah... kami berjaya mengatasi nya bersama... 

bermula kegembiraan  buat kami, apabila terlafaznya 
akad nikah dari suami tercinta pada
 26 Januari 2007 jam 5.30 petang... 
Pada 10 Mac 2007, kami dikhabarkan berita 
gembira apabila aku di sah kan mengandung anak yang pertama... 

Pada tnggal 09 November 2007.. 
kami diuji dengan dugaan yang maha hebat 
iaitu kehilangan anak pertama yang sedang ditunggu2 kelahiran nya... Mungkin Allah sedang menguji kami.. 
sekuat dan setabah mana hati kami.. 
Tapi, dengan izin Allah, dapat jua kami bertahan... 
dapat jua aku menahan dan menanggung derita kehilangan 
yang paling besar dalam hidup ku dengan 
bantuan suami dan orang2 tersayang yang sentiasa berada 
di sekeliling ku....

Pada tahun 2008.. kami diuji lagi.. selama setahun 3 bulan, 
kami mencuba tuk dapat kan anak... tapi tak berjaya.. 
macam2 klinik dan  hospital pakar aku pergi 
tuk dapatkan rawatan kesuburan... 
tapi tetap tak berjaya... last skali, pada 8 Januari 2009, 
aku ke hospital Putrajaya tuk dapatkan rawatan.. 
Alhamdulillah.. 
baru nak bermula rawatan, rupanya2 aku dah 
mengandungkan Airis selama sebulan....
Amin.. Amin...
Allah makbulkan permintaan kami... dan...

pada 25 September 2009..
lahirlah seorang puteri yang memberi cahaya kegembiraan 
dalam hidup kami.. 
seorang khalifah Allah  yang kami2 tunggu2 kehadiran nya dalam 
hidup berumah tangga selama 3 tahun...
sehingga ke hari ini, kami merasakan nikmat bahagia yang 
tidak terhingga dan ku mohon Allah memberikan 
nikmat  ini hingga ke syurga nanti...

Buat suami ku tersayang... 
Selamat Ulangtahun Perkahwinan kita yang ke 4 ayg ucapkan..
tiada kata2 yang mampu ku ucapkan, selain
TERIMA KASIH, TERIMA KASIH dan TERIMA KASIH...
kerana hadir dalam hidup ini.. 
sebagai peneman dikala duka, 
sebagai tempat bersandar dikala jatuh, 
sebagai termpat bermanja dikala gembira,
dan juga terima kasih kerana 
menghargai diri ini sebagai seorang isteri dan seorang ibu....
Semoga Allah panjangkan jodoh kita, dimurahkan rezeki,
dan hidup kita di rahmati Allah s.w.t..
semoga kita bahagia Selamanya...
AMIN...



Tuesday, January 25, 2011

PENYERAHAN KUNCI...

Hari ahad lepas, kami ke S2 Height lgi.. kali ni kami pergi sebab nak serahkan kunci kat penyewa yang bersetuju nak sewa rumah kami tu.. dalam kul 1, diorng pun sampai.. orng nye masih muda.. dan baru sgt2 berkahwin pada 1 Jan 2010.. inai kat tangan pun tak hilang lagi.. 
( kami mmg nak cari org yng baru kawin tuk sewa rumah tu, skali 
memang betul dapat org yang baru kawin..) hehehe..
hmmm... nmpak mcm ok.. 
tapi, die siap request nak pasang air cond n cat ruang tamu..
kami tak kisah sebenarnya n kami faham, cuaca kat situ panas... cuma..... 
bab cat cat tu yang kami tak brape nak stuju, tapi papa cakap kat org tu, 
kalau nak kluar nt kena cat semula dinding2 yang dah di cat tu..
hmmm.. macam nak buat rumah sendiri la pulak.. 
tapi, tak kisah la.. janji die dapat jaga rumah tu dengan baik.. 
tak rosak sana sini.. tak roboh sana sini.. 
 dan yg pling penting janji setiap 1 Hb setiap bulan  duit sewa masuk...
sedihje bile nak lepaskan kunci rumah kita kat org.. nak2 rumah baru.. 
pasni kami boleh lalu je la depan rumah tu ..
tak leh dah nak masuk... tak leh dah airis nak main air sesuka ati.. 
sabar ye anak2 ibu, kalo ade rezki lain, nanti papa ngan ibu beli rumah 
lain yang lebih selesa dari rumah yang ni.. 
mane tau nanti papa ngan ibu jadik jutawan pulak kan..kan..kan???( mood berangan)
AMINNNN... setiap kata2 itu adalah satu doa..

LAST DAY @ CAMERON HIGHLANDS....


Pagi2 lagi airis dah mandi.. ibu die yang dah tua ni, kaki kene air pun dah mengeletar.. tapi die, mandi skit punye lame da... tak sejuk gak nye.. pas mandi tu biru gak la bibir airis.. ha, tu laa... sape suh berendam lelame...

sebelum kluar jalan2 n shopping, kami possing dulu kat hotel.. mcm biasa... dengan bantuan tripod.. tu yg pic senget benget tu..
dah tak sabar sgt la tu nak jalan2.. berlari2 tinggalkan papa kat blakang
hai...peaceee!!






posing ngn ibu plk la.. asik pic ngan papa je.. biru bibir airis.. nampak sgt tgah kesejukan...



 kat stoberi corner..
papa ngan ibu nak possing jap.. airis mane? mane lgi kalo tak kat menan token2 tu.. kasik can kat papa ngn ibu nak mesra2..hehehe






ni la menan token2 tu.. mcm2 jenis ade kat sane..  siapkan duit je la..

papa shopping ngan airis.. airis tgah pikir..hmmm... nak bli ape ek papa???









MY HAPPY FAMILY... skali lgi dgn bantuan tripod.. pic x bape clear



Kami dah nak balik dah.. antara pic2 airis dgan muke yg notti..  mcm2 prangai di buatnye..
die pun sibuk jugak nak tolong papa angkat beg.. macam la larat sgt.. awk tu dh la cenonit..


good bye villa Dahlia @ Cameron Hinghlands... tahun depan kami datang berempat pulak ye...

Sunday, January 23, 2011

HONEYMOON 1ST DAY...

15 Hb Januari hri tu kami ke Cameron Highkands.. menyambut ulang tahun perkahwinan kami yang ke-4.. Actly, tarikh ulnag tahun kami pada 26 Jan ni.. tapi kami dh sambut awl skit sbb 26hb tu jatuh pada hari bekerja.. so, 26 or 27 ni kami sambut lgi skali.. time tu baru la ade acara potong memotong dan suap menyuap kek ye..hehehe.. jom layan pic 1 st day kami kat Cameron..

sebelum bertolak.. possing dulu..
sampai buku kat tangan pun die campak sebab nak buat peace..
xtvt biasa airis dalam kete.. memula skit payah nak suh tido sbb
excited sgt nak g jln2.. last2 lelap jugak..
dr sungai buloh sampai ke Cameronbaru sampai di Bharat Teh.. singgah jap kat tepi tu, amik angin...
I LIKE THIS MOMENT.. 'N' I ALSO LIKE THIS PIC..

My Heart n My Soul.. Tanpa Kamu berdua, hidup ku tak bermakna..



kami bertiga... captured pic dgn bantuan Trippod...
pic yg atas tu tak brape sharp..pertengahan tahun ni berempat pulak ye..
kalau arwah Abang ada, kami berlima la tahun ni.. ramainye anak aku... rezeki dari Allah yang tak ternilai harganya..
airis yang teruja sebab hari2 dapat rase macam duk bilik ekon.. hehehe
baru sampai kat Cameron.. kami tak book mane2 hotel pun, sbb skang bukan musim cuti skolah.. so mesti byak hotel2 yang kosong.. sampai je, terus menuju ke Villa Dahlia kat Tanah Rata.. n terus Check-in kat sane je..kuat btul angin.. sampai cam tu skali rambut airis ditiup angin..
lepas check-n, kami terus ke Strawberry Farm kat Brinchang...
tujuan utamanya tak lain tak bukan, nak makan eskem
stoberi yang aku idam2 kan sbelum ni.. pastu, kami nak pi petik stoberi..ni la buah stoberi airis.. nak rase tak??

hehehe.. tgok muke airis da tau buah tu mmg masam..
ni la hasil yang kami dapat.. tgah petik stoberi, hujan pun turun.. nasib baik la ladang tu ade atap.. kalo tak basah lencun la kami...pas tu balik n tido smpai petang.. sebab nak kuar pun ujan.. so, tido je la kami bertiga..
xtvt pada malam tu, kami hanya ke night market je..
beli makanan tuk makan malam n cuci2 mata..tak snap pun pic, sbb x bwk camera..malam tu pun hanya duk kat bilik.. sebab hari hujan.. hmm.. boring tul!!
pic atas: nampak ni? stokin busuk saye..
pic bawah: pegi mane2, airis tak tinggal buku kesayangan die...

next entry: honeymoon last day...