Tuesday, January 25, 2011

PENYERAHAN KUNCI...

Hari ahad lepas, kami ke S2 Height lgi.. kali ni kami pergi sebab nak serahkan kunci kat penyewa yang bersetuju nak sewa rumah kami tu.. dalam kul 1, diorng pun sampai.. orng nye masih muda.. dan baru sgt2 berkahwin pada 1 Jan 2010.. inai kat tangan pun tak hilang lagi.. 
( kami mmg nak cari org yng baru kawin tuk sewa rumah tu, skali 
memang betul dapat org yang baru kawin..) hehehe..
hmmm... nmpak mcm ok.. 
tapi, die siap request nak pasang air cond n cat ruang tamu..
kami tak kisah sebenarnya n kami faham, cuaca kat situ panas... cuma..... 
bab cat cat tu yang kami tak brape nak stuju, tapi papa cakap kat org tu, 
kalau nak kluar nt kena cat semula dinding2 yang dah di cat tu..
hmmm.. macam nak buat rumah sendiri la pulak.. 
tapi, tak kisah la.. janji die dapat jaga rumah tu dengan baik.. 
tak rosak sana sini.. tak roboh sana sini.. 
 dan yg pling penting janji setiap 1 Hb setiap bulan  duit sewa masuk...
sedihje bile nak lepaskan kunci rumah kita kat org.. nak2 rumah baru.. 
pasni kami boleh lalu je la depan rumah tu ..
tak leh dah nak masuk... tak leh dah airis nak main air sesuka ati.. 
sabar ye anak2 ibu, kalo ade rezki lain, nanti papa ngan ibu beli rumah 
lain yang lebih selesa dari rumah yang ni.. 
mane tau nanti papa ngan ibu jadik jutawan pulak kan..kan..kan???( mood berangan)
AMINNNN... setiap kata2 itu adalah satu doa..

8 comments:

So Shy Lady said...

salam ayu,

haisyh....syg nye rmh baru lg n cantik plak tu... hrp2 tenant tu baik hndaknye

Cik Jue said...

aminnnnnnnnn..moga semuanye jadi kenyataan

ayunaufal said...

so shy: harap2 cam tu la.. amin...

cik jue: aminnn... moga dapat jadik jutawan..hehehe

anie said...

bila bc citer pasal umah ayu je..k.anie mesti rasa sedih jugak tau..xtau nape..hehehe..apa2 da jadi jutawan ingat kawan tau..

MummyEcha said...

x perla yu...harap2 penyewa tu dpt jaga rumah tu dengan elok...sama2 kita doa yer.

Aleyn said...

Lepas ni arap2 penyewa tak buat hal n pandai jaga umah u.....eloklah u pilih pasangan kelamin dan melayu...

ayunaufal said...

k.anie: akk jgn la sedih.. sya lg sedih.. uwaaa...

cikbal: tu la cik bal..smoga hrapan ku mnjadi nyata..

ayunaufal said...

aleyn :mmg kami nk yg baru brkhwin.. dan hrap2 mcm tu la.. jgn buat prngai sudah la..