Sunday, January 23, 2011

HONEYMOON 1ST DAY...

15 Hb Januari hri tu kami ke Cameron Highkands.. menyambut ulang tahun perkahwinan kami yang ke-4.. Actly, tarikh ulnag tahun kami pada 26 Jan ni.. tapi kami dh sambut awl skit sbb 26hb tu jatuh pada hari bekerja.. so, 26 or 27 ni kami sambut lgi skali.. time tu baru la ade acara potong memotong dan suap menyuap kek ye..hehehe.. jom layan pic 1 st day kami kat Cameron..

sebelum bertolak.. possing dulu..
sampai buku kat tangan pun die campak sebab nak buat peace..
xtvt biasa airis dalam kete.. memula skit payah nak suh tido sbb
excited sgt nak g jln2.. last2 lelap jugak..
dr sungai buloh sampai ke Cameronbaru sampai di Bharat Teh.. singgah jap kat tepi tu, amik angin...
I LIKE THIS MOMENT.. 'N' I ALSO LIKE THIS PIC..

My Heart n My Soul.. Tanpa Kamu berdua, hidup ku tak bermakna..



kami bertiga... captured pic dgn bantuan Trippod...
pic yg atas tu tak brape sharp..pertengahan tahun ni berempat pulak ye..
kalau arwah Abang ada, kami berlima la tahun ni.. ramainye anak aku... rezeki dari Allah yang tak ternilai harganya..
airis yang teruja sebab hari2 dapat rase macam duk bilik ekon.. hehehe
baru sampai kat Cameron.. kami tak book mane2 hotel pun, sbb skang bukan musim cuti skolah.. so mesti byak hotel2 yang kosong.. sampai je, terus menuju ke Villa Dahlia kat Tanah Rata.. n terus Check-in kat sane je..kuat btul angin.. sampai cam tu skali rambut airis ditiup angin..
lepas check-n, kami terus ke Strawberry Farm kat Brinchang...
tujuan utamanya tak lain tak bukan, nak makan eskem
stoberi yang aku idam2 kan sbelum ni.. pastu, kami nak pi petik stoberi..ni la buah stoberi airis.. nak rase tak??

hehehe.. tgok muke airis da tau buah tu mmg masam..
ni la hasil yang kami dapat.. tgah petik stoberi, hujan pun turun.. nasib baik la ladang tu ade atap.. kalo tak basah lencun la kami...pas tu balik n tido smpai petang.. sebab nak kuar pun ujan.. so, tido je la kami bertiga..
xtvt pada malam tu, kami hanya ke night market je..
beli makanan tuk makan malam n cuci2 mata..tak snap pun pic, sbb x bwk camera..malam tu pun hanya duk kat bilik.. sebab hari hujan.. hmm.. boring tul!!
pic atas: nampak ni? stokin busuk saye..
pic bawah: pegi mane2, airis tak tinggal buku kesayangan die...

next entry: honeymoon last day...

5 comments:

Cik Jue said...

mana gambar aiskrim nye....tak pernah kak jue jejak kai kat cameron nie..agak2 bilalah cik pozi nak ajak datang sini ye...

ayunaufal said...

GAMBAR AISKRIM KAT NEXT ENTRY YE KAK JUE.. HEHEHE.. PUJUK2 AYAT2 LA SKIT CIK POJIE TU... KOMPOM DIE BWK PUNYE..

anie said...

best..best..
comei2 la gambar airis..
cepat je dia da besarkan..
pasni blh jg adik pkl

buat jue : ko buat la satu en3 pasal cameron nie..byat ayat baik punya..mesti dpt gie

MummyEcha said...

kalu balik kampg nampak sign board jer pegi nyer tak pun huhuhuhu......

ayunaufal said...

Kak anie: tu la.. cpt je besar, sok dh jadik kakakharap dpt la jge adik...heheh
btul tu kak anie.. kak jue kene buat n3 kat blog, kompom cuti rya cina ni dpt pegi..

cik bal: jadik la cil bal dpt tgok sign board.. dr tak dpt tgok lgsung..heheh