Tuesday, January 18, 2011

BUAT KALI TERAKHIRNYA KAMI MENGHABISKAN MASA DI SANA...


Hmmm... sedih je bunyi tajuk kat atas tu kan.. actlly, pada hari ahad lepas, lepas dan lepas ( sebab entry ni tertunggak lame sgt) kami habiskan satu hari suntuk di rumah baru
kami di Seremban 2 Height...
buat kali terakhirnya sebelum di iklankan
'RUMAH UNTUK DI SEWA'..
sempat la makan kat rumah baru, mandi manda kat rumah baru, cuci kereta kat rumah baru, pendek kate hari ahad tu sume kami buat kat rumah baru... dan sempat jugak mak, abah, uwan , ngn dik mas datang melawat sebelum rumah tu disewakan.. dan Alhamdulillah...
setelah 3 hari di iklankan, ramai sgt yang call bertanyakan
rumah tu.. dan finally kami pilih seorng penyewa yang baru berkahwin ... muslim ok!! sbb kami tak akan sewakan tuk non muslim.. kami harap dan sgt2 berharap agar mereka dapat menjaga rumah tu sebaik2 nya.. mmg la org kata, kalau sewa ni rumah jadi rosak la, buruk la, dan bla..bla...bla.. tapi tu sume normal la.. org xkan jga rmh kita mcm ne kita jaga kn?... so...kami kena redha.... =( jom layan piccas kami di S2 Height...

my asben yang bersemangat kemas, mop, n sapu rumah...
budak tecit ni pon same.. bersemangat tolong papa ngan
ibu sapu sampah.. rajin an
ak ibu ni...
dah penat kemas rumah, kami makan dulu sebelum acara mandi manda n simbah2..hehehe ...menu, masak
kat rumah putrajaya n bawak ke S2
Anak sape la ni.. bersfenda sambil ronda2 dan main air di sekeliling rumah..hehehe..
patut la be sfende je.. nak mandi pool rupenye..
seronok sgt airis.. sebelum ni kalo nak mandi
pool fofog die ni, mandi kat balkoni rumah je..
ye la, kan kami duk kuarters.. mane ade halaman...hehehe
haa... minum la air paip tu airis..
sampai tersedak2.. ibu amik paip tu kang awk jerit kuat2..

acara memandikan kereta kesayangan my asben...
si tecit tu pun amik peluang tolong papa die cuci kete...
papa cuci, airis siram.. bagus airis..

yang klaka nye, papa buat air sabun je, airis tambah air..
sampai air sabun pun da x jadi air sabun da..
tgah papa gosok tayar, airis dari blakang "ngapppp"
pulak blakang papa die.. airis bkn bleh tgok papa x pakai baju,
mmg kene gigit la..hahaha....papa hangin je..
main air sampai kecut2 jari.. mmg airis menggunkan
peluang yg ade sebaiknya... bukan senang nk dpt main
airi cm ni ye tak???


abah, mak ngn wan yang sempat datang jenguk rumah kami..
tibalah masa tuk tampal iklan rumah untuk disewa...
sedih je kami mase nak tampal iklan tu...
tapi mengenangkan nt kalo org sewa,
kami jugak yng dapat pulangan nya...
dapat gak cover2 blanja dapur dan anak2 memandangkan
kehadiran org baru pada Mei tahun ni..
ni semua rezki anak2.. kami akui,
sejak kehadiran airis, rezeki kami semakin murah...
betul la orang cakap, anak2 tu pembawa rezeki kan???

11 comments:

lovezalovelady said...

hehehe.. comey airis..
ok r tu dr xduk baek sewa kan..
masyuk balik duit..

MummyEcha said...

dr dibiarkan kosong baik sewa......x per harap2 org tu jaga umah tu dengan sebaiknye...

ayunaufal said...

eza: tu la.. masyuk skit la.. tpi hrga sewa x sama ngan monthly rmh tu eza.. tpi, ok gak la.. sewa mhl2 kang org x nk plak..

ayunaufal said...

cik bal; hrp2 cm tu la.. tu yg amik org baru kawen tu..hehehe

anie said...

mcm sedih pulak bc n3 ayu nape eh...
xpe2..bg sewa pun ok
airis tomeynye....

Cik Jue said...

airis makin jadi dora...
sedih pulak n3 ayu nie..tapi takpelah..moga org tue jaga dengan baik..

Aleyn said...

Bestnyer..lepas ni jadi landlord lah...

Cantiknyer pool Airis

mrs_yb's said...

ala jgnla sedih yu...1 hari nnt ko nak balik dok sane gak....hr tuh akn tibe sabaaaaarrr k...

ayunaufal said...

kak ani ngan cik jue: sedih kan.. mmg sedih... sadis... pilu... tapi apakan daya aku terpaksa..

ayunaufal said...

aletn: xde maknenye landlord.. sewa pun x dpt nk menampung bayar bulanan.. tapi doa doakan la.. manet au 1 hari nt jadi land lord..heheh

ayunaufal said...

zoo: hati aku ni lum terbuka lg nak duk sana.. biar la dulu.. tpi kalo aku ni kaye cam ko, kompom la aku tak sewa.. buat rmh kedua aku.. heeh