Wednesday, December 7, 2011

MEDAN - DAY 1

02 Nov hingga 05 nov 2011( dah lame baru nak update)
Family Trip ( family hubby)
Lokasi : Medan. Indonesia
Jom tengok gambar sambil bercerita ye..


2 Nov 2011, Flight kami KUL-MES dijadualkan berlepas jam 11.30 pg, 
tpi mcm biasala, kalo dh air asia namenye, delay sampai kul 2.30 ptg..
 sambil tggu flight, amani tido dulu. mmg saje bg tido bia dlm flight nt die x meragam..
maklumla, anak2 ibu ni 1st time nek fligt..
 mase menunggu tu, tah cemane hp samsung galaxy aku leh cicir.. 
baru je pakai sebulan..nak kate kene cilok, xde pulak..  last skali, aku dpt col mak aku.. peh tu..ilang tah kemana.. langsung ilang trus mood aku nk bercuti..   
gmbar kt bwh ni sblum hp ilang ok.. masih ceria..

teruja btul airis dapat tgok ayop pane( aeroplane).. 
dah xnak pandang camera dah.. mase kat atas flight, 
airis ngan amani btul2 menguji kesabaran ibu.. 
dh la ibu awk ni baru je ilang hp, saba..saba..

ha.. ni rupe bdk 2 org ni mase flight nak berlepas ok..
 yg sorang xnk pkai seat belt, yg sorang tu, 
ibu sumbat susu xnak bg telinga berdengung, boleh plak die xnak susu,..
same mcm kakak jgk nak duk kat atas kepala seat tu.. 
aku ni dah mcm hape tah, terjerit2 dlm flight marahkan bdk berdua tu.. hehe.. 
kalo pikir2 balik klaka pun ade.. maklumla 1st time bwk 2 org anak skali n 1 st time jgk diorng nek flight..so, mcm2 perangai hokey!
kami dah memasuki perairan indonesia...

alhamdulillah.. selamat sampai di kota medan yg sesak, padat, semak.. semua ade..
kami mendarat di lapangan terbang POLONIA, Medan jam 3.15 ptg.. 
dekat je rupenye medan ni.. x sampai sejam pun atas flight..
ececeh..anak ibu possing dengan beg hadiah hari lahir ke dua dri ibu tersayang..

sampai je di polonia, kami dijemput oleh 2 van dari hotel garuda.. 
sepatutnya van yg bawa penumpang tu, boleh memuatkan kami semua 17 org.. 
tpi, biasala..masing2 nak naik van cantik dan beraircond.. 
last2 kami yg lambt ni terpaksa naik van buruk ( bengang skit mase tu).
 van ni untuk bwk beg shaja ok.. mase otw tah cemane boleh pulak
 excident van buruk ni dengan motor.. 
dah la aku berlima je dlm van tu termasuk airis
 ( nasib baik amani naik van lg satu)
lepas tu di bantai pulak bertekak tengah jalan pemandu
 van dgn org yg excident td..siap tarik2 baju.. 
aku punye la takut.. dah la baru sampai kt negara org.. 
di jamu pulak dgn benda2 yg tak spatutnya.. 
bertambah lagi bengang aku yg kedua.. 
lpas tu berejam plak tggu kat tepi jalan tu, tggu van lain dtg jmput kami..org lain dh sedap2 tido baring kat hotel.. kami??
korang layan je la gmbar kat bawah ni, tgok je la van tu buruk ke tak buruk...

 kesian airis.. sabar je la airis.. pengalaman kan??
akhirnya stlah sejam menunggu sampaila kat GARUDA HOTEL.. hmm.. ape2 pun ni sume pengalaman di negara org kan? lpas ni, kalau di beri peluang pegi ke medan, aku mmg tak nak dah.. bagi la ku duit skali pun,aku tak nak... cukup la sekali..

ikuti sambungan TRIP KE MEDAN NEXT ENTRY

3 comments:

Anonymous said...

tak per...tu semua pengalaman berharga bila di tmpat org...hehehehehe :)

Aleyn said...

Pengalaman yang pahit..namun tentu masih ader memori yang indah di sana kan?

hakak CNN said...

oh yess, sy pon rase mcm pernah singgahhh ker sini..kekeke...

wahhh jauh berjalannn..best jugak untuk terapi lepas penat dok layan frame kann..takpelahh tak bestnyer sikit jerk tuhh tapi yang best nyer banyakk kann...nak nak kalau leh shopingg lagikkkkk lahhh terapi berganda2..hahahha..