Thursday, February 10, 2011

AJEEEBAAA... AMMMMAAHHH... KINI HANYA KENANGAN...

Hahaha... tah pape tajuk aku tu kan? 
mesti korang tak paham.. 
Actally , tu la perkataan yang Airis gunakan 
mase mule2 pandai cakap dulu.. 
memula AJEEEBBAA... 
bangun tido ckap ajeeba sambil gelak... 
"Ajeebaaa hahaha".
mcm tu la lebih kurang.. 
nampak belon ckap ajeeba.. 
nmpak gambar kartun pun die panggil ajeeba.. 
pendek kate sumenye ajeeebaa laa... 
tapi skang, perkataan Ajeeba tu, jarang skali die nak sebut sebabb byak perkataan lain yang Airis dh leh sebut...

Lepas Ajeebaa.. airis suke cakap 
AMMMAAHHH plak..hahaha... 
geli tul ati aku kalo die cakap ammah.. 
siap ngan muke berkerut2 lagi.. 
Airis cakap ammah tu time tgah marah atau pun 
die tak suke sesuatu benda.. tapi skang ni, 
kalo aku cakap ammmahh, die buat derk je... 
hmmm... tinggal kenangan jugak. kenangan yang 
tak mungkin aku lupakan dalam hidup aku...

Skang ni, airis ade dapat perkataan baru plak.. 
perkataan baru yang AiriS sebut2 tu ialah.. 
DIDI.. DIDI.. 
haahaha... nak tau ape itu DIDI??? 
nanti cite.. nanti cite ye....

P/S Anak itu adalah anugerah yang tak ternilai dalam hidup kita... Dia juga penawar dikala duka... Sayangilah anak2 anak anda....

3 comments:

Zur@ZaRi said...

pandai nyer anak kecil nie...
makin bijak...
tak lamer lagi kompom pandai cakap da kan=))


Jom baca: Tikar Getah Kanak2

ann @ hatiberbunga said...

olololo.. mesti sweet sgt klau dgr depan mata. ;)

btw, jom join contest ann, nak?
http://hatiberbunga2.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

airis naufal said...

zura: ni pun dah penat nak melyan die.. becok btul mulut.. tapi, die ckp bahasa die la..heheh

ann: heheh.. buat gelak sampai termimpi2 nti.. insyaallah, nt sya join contest awk ye..