Saturday, February 19, 2011

AIRIS MENERJAH AQUARIA...

hari sabtu lepas kami ke KLCC.. mmg saje nak jln sane...tujuan utama kami nak bawak airiS ke AQUARIA.. tgok fish besar2.. dah lame dah sbnarnya nak bwk airiS g sana, cuma mase dan umur airiS tak mengizinkan.. skng ni airiS da 1 Tahun 5 Bln.. dah sonok bwk jln  dan pling sonok main kejar2 sampai aku tak larat nak kejar..jom layan pic smbil bercerita.. x larat den nak tulis panjang2..

dengan xcitednye dan terujanya melangkah nak pi tgok 'PISH' die ckp
pic atas: cm tu la kami kalo berjalan.. kami ke kiri, die kekanan.. papa jln kedepan, die jln keblkang.. sume tempat nak singgah..soba yo lah..
pic bwh :Suke bebenar tunjuk perut yang agak2 boroi tu..
hah! kami dah sampai dah ni.. nak g jln mane dulu ye??
1st locations : tengok ikan piranha dulu
2nd place: tgok bintang kecit2 dulu..airis suke sgt ..
 siap jerit2 bagai..
kebetulan time kami sampai tu ade seisi bagi ikan makan.. so dpt la tgok mcm2 ikan ade kat situ.. time nak amik gmbar dgn org yg tgh bagi ikan mkn tu, airis punye jerit la.. 1 aquaria tu dgr.. takut bebenar die ngan org tu..
pastu sempat pulak buat WAXHAND yang guna lilin tu.. asalnye nak buat kat tgn,pastu dah si kecik tu tgn die xleh duk diam, kena la buat kat kaki..

pic kat bawah: Terowong time...
best tul time ni.. melopong2 mulut airiS tgok bermacam2 ikan.. kalo ade ikan besar, die tkut jgk.. tapi xde la sampai nagis.. pastu, kali kedua round dlm terowong tu, airiS tak takut dah..






pish! pish!..
die dah start dah buat prngai..nak jalan sendiri, xnak pegang..
ni yang aku paling lotih nak melayan kerenah die ni.. ni kalo papa die nampak, 

kompom kene sedass ni..
tapi bukan mase ni papa yg snap gmbar ke? dh kompom2 la papa die nampak ye tak?hehehe


ni tah anak cine mane pulak yang die peluk tah.. pantang tul nampak kawan.. nak kiss la.. nak peluk la.. nak pegang tangan la..anak cine tu buat derk je ngan die..
last skali sblum balik, amik gmbar dulu kat gigi ikan paus ni.. gambar aku ade, tapi malas nak upload disebabkan masalah2 yang agak tidak semenggah..hahaha

note: best tul dapat menggembirakan hati anak2.. sedar tak sedar lagi 3 bulan je lg airiS nak dapat adik... 3 bulan je lagi, kami nak bagi sepenuh kasih syg, sepenuh kemanja manjaan pada airiS... pasni semuanya nak kena kongsi ngan adik..
bermanja lah kamu sepuas puasnya airiS... tapi bkn bermakna bile dh ada adik nt kamu tak leh manja, cuma kamu kena berkongsi segala2nya.. ibu dan papa ttap sayangkan kamu SEADANYA..

4 comments:

wahida said...

aquaria best kan? lama x gi situ..

salam kenal dan salam ziarah, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

airis naufal said...

wahida: hmm..mmg best.. nak2 kalo bwk budak2..

tq follow blog sye.. i follow u back

CiK JuE said...

wah bukan main lagi airis ye...

airis naufal said...

cik jue: sekali sekala je cik jue..