Tuesday, August 31, 2010

ConTeST SENyuMan @ HaPpy BIrThDay FarIsyah

Salam buat semua.. sebenarnya dah lama sgt nak join contest anjuran cik jue ni.. tapi tak berkesempatan oleh sbb2 yg tak dpat dielakkan.. so hari ni berjaya juga aku meng 'publishkan' contest ini utk dinilai oleh cik jue kita.. kpda kwn2 jom la join contest senyuman @ hapi besday farisyah ni sebagai mengingati besday farisyah yg bakal menjelma tak lama lagi..
berminat klik sini atau kat banner tu ok. ConTest Berakhir Pada 08.09.2010 jam 5.32 petang (masa ni farisyah keluar dari perut ibu)


gambar yang dipertaruhkan oleh ibu airis ialah.....NAMA SI COMEL : AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
UMUR : 11 BULAN

AIRIS MENANG TEMPAT KE 3


Alhamdulillah.. rezeki bulan Ramadhan.. airis menang contest ' BERGAYA DI PAGI RAYA" anjuran mama zakwan.. kalo nak togk bleh klik sini ok..
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/09/kategori-gegurl-pemenang-nya-ialah.html

Terima kasih yang tak terhingga kepada mamazakwan coz bagi airis menang.. tak sia2 airis kenyit mata kat anty tu ye... heheheh...

Monday, August 30, 2010

Parcel dr Baby Ibu @ Baby Ruffkins

Salam.. hari tu kami ade menang tempat ke 4 giveaway baby ibu @ baby ruffkins kan.. so hadiahnye telah pun smpai ke tgn kami... jom tgok ape yg kami dapat
Parcel ni sampai kat ofistadaaa..... ni la hadiahnya... Fisher Price / Barney Foamin' Fun Castle.. tak sabar nak bwk balik.. mesti airis suke...hai semua.. sya baru dapat hadiah.. tapi saya tak senyum sebab sya tgah bad mood...baru bgn tdo...hmmm...barney.. kartun fevret sya ni ibu...
seronoknye Airis.... tapi kenape airis bt menda alah tu mcm cawan plak.. mane ade air nak minum dlm tu airis.. ok la..ok la.. nt ibu amikkan air..ank ibu haus ye...heheh

TQ SO MUCH TO BABY IBU N BABY RUFFKINS

Wednesday, August 18, 2010

CONTEST MaMa3H: Si Comel Manis Berbaju Kurung / Berbaju Melayu

jom join contest anjuran MAMA3H.. closing date pada 30 August 2010.. ada hadiah menarik untuk si comel anda.. sesiape berminat nak join klik kat bawah ok!
http://hasya-hana-hadif.blogspot.com/2010/08/contest-mama3h-si-comel-manis-berbaju.html
gambar yang menjadi taruhan
ibu airis ialah....
NAMA : AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
UMUR : 10 BULAN

TOP 8 CUTE FUNNY EATING BABY : AIRIS ANTRA YG BERTUAH

ALHAMDULILLAH....rezeki di bulan puasa.. macam tak percaya bile tgok blog http://www.suziey.com pagi tadi.. tak sangka bile tengok gambar airis tersenarai TOP 8.. tak sabar pulak nak tunggu siapa la yang bertuah bakal dapat Grand Prize tu ye.. ape2 pun, bersyukur sgt2 sebab airis terpilih... TQ TO SUZIEY, ANJA AKA MAMA BALKIS N SEMUA YANG TERLIBAT.. semoga ALLAH memurahkan rezeki kamu semua.. Amin





TAHNIAH JUGA KPDA SEMUA YANG MENANG...MMG COMEL2 N KELAKA SEMUA... KPDA YANG TAK BERJAYA CUBA LAGI NEXT SEASON OK

Tuesday, August 17, 2010

RUMAHKU SYURGAKU..

Hari ahad lepas kami ke Seremban 2.. saje nak intai2 rumah kami kat S2 tu sebab dah lame sngt tak pegi jenguk... last pegi tgok pun, rasenye 5 bln lepas.. sampai je di Lyrica Homes, alangkah terkejutnya kami, tgok rumah kami dah siap.. dah siap dengan nama jalan lagi... tapi bile gak nye nak dapat kunci ye?...
nampaknye skang dah boleh buat surat tukar jabatan ke Seremban 2.. hajat di hati nak sewakan je rumah ni.. tapi bile rumah dah siap, rase syg pulak nak sewakan.. walaupun rumah kami tak sebesar mana.. tapi, alhamdulillah...akhirnya berjaya juga kami memiliki rumah sendiri..

alamat rumah kami..
HL 04, JLN SAUJANA SUTERA 1, S2 HEIGHT,
70300 SEREMBAN 2, NEGERI SEMBILAN
siap masuk paking lg..hehehe
jln2 melawat kawasan...
posing depan rumah.. papa dgn airis...
blakang rumah.. tak muat nak bercucuk tanam... boleh tanam serai 3 rumpun je..

Monday, August 16, 2010

Senyuman Manis Si Comel GiveAway

GA from http://mybabyzarith.blogspot.com.. jom join ramai- ramai sebab hadiahnye tersangat la menarik... boleh pilih hadiah sendiri... GA ni berlansung dari 15 Ogos hingga 31 Ogos 2010 (12midnight).. berminat nak join KLIK SINI atau kat banner tu ye..

gambar yang dipertaruhkan oleh ibu airis ialah....


nak cite skit pasal pic ni..
gambar ni di ambil pada bulan Julai 2010..mase ni airis tersenyum gembira sebab kali pertama dapat menaiki Cruise Tasik Putrajaya.. Abis airis rayau satu Cruise tu.. sampai celah kerusi pun die masuk..
Nama Penuh Sicomel: AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
Umur Sicomel: 10 BULAN
Status Sicomel (Anak Sendiri/Anak Saudara/Anak kawan/Anak Jiran) : ANAK SENDIRI

Nama Pengirim: NOR HIDAYU BINTI BAHARUDIN

Little Princess/ Prince of Posing Contest

contest anjuran http://ibuayahdamia.blogspot.com/. http://khaimohd.blogspot.com/ dan http://damiabudgetboutique.blogspot.com/ tarikh tutup contest pada 20 September 2010.. berminat nak join klik sini ye
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2010/08/little-princess-prince-of-posing.htmlgambar yang dipertaruhkan ialah...

NAMA SI MANJA : AIRIS IA DARWISYAH
UMUR SI MANJA: SKANG 11 BULAN.. TAPI TARIKH TTUP CONTEST 20 SEPT..LAGI 5 HARI AIRIS NAK 12 BULAN.. BOLEH JOIN KE AUNTIE?? BOLEH LA....
hehehe..sayang auntie

nak cite skit pasal gambar ni...

gambar ni diambil mase kami ke Port Dickson.. inilah kali pertama dalam hidup airis dapat mandi laut... tu yang seronok sgt tu.. sampai pasir pun die masuk dalam mulut.. kami letak airis dalam pelampung..bile panggil je name die nak amik gambar, elok pulak die posing sambil letak tgan kat lutut tu.. amboi..mcm org besar..

CONTEST SAYA DAN BABY OLEH CIK AWYNN

Salam..jom join contest SAYA DAN BABY OLEH CIK AWYNN...walaupun dah disaat akhir, aku gagahkan juga tuk join contest yng menarik yg dianjurkan oleh
http://matahati-aween.blogspot.com/2010/08/contest-saya-dan-baby-oleh-cik-awynn.html

gambar yang di pertaruhkan....
bersama permata hati tersayang AIRIS MIA DARWISYAH BT HAFIZ 10 minit selepas dilahirkan... tersentuh rasa hati melihat jari kecil yang masih pucat itu menggenggam jari ku...

mcm biasa, ade member2 yang akn aku tag kan..
1. mamawafiq
2. fariza

Sunday, August 15, 2010

MAMA ZAKWAN BUAT CONTEST!

JOM KITE BERCONTEST LAGI.. contest anjuran

tarikh tutup contest pada 25 August 2010.. hadiahnye berupa duit raya untuk si kecil anda..jika berminat klik kat banner tu ye..
gambar yang menjadi pilihan..NAMA SI COMEL : AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
UMUR : 10 BULAN
nak cite skit pasal gambar ni.. pic ni di snap mase airis tengah test baju raya untuk tahun ni.... airis seronok sgt..al-maklumlah.. tahun ni kan tahun pertama airis beraya..

HERE I COME~ 1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY

salam... kali ni nak join give away from http://ainielie.blogspot.com.. mencuba nasib lagi.. khabarnye hadiah GA ni berupa ' wangi- wangian".. GA ni bermula dari sekarang dan berakhir 1 September 2010 (11.59malam). sesape nak join bleh la klik kat banner tu ye..
mcm biasa...nak tag kawan 2..
1. k.jue
2. k.anie
3. cik bal
4. lin

Saturday, August 14, 2010

Rezeki lagi..


entry kali ni nak cite pasal menang lagi..hehehe.. kami menang tempat keempat Give away BABYIBU BABY RUFFKINS... hadiahnya misteri.. diorang akn pos scara random.. ape2 pun. TQ yang tak terhingga kpda babyibu baby ruffkins esp adik AMMAR yang membuat cabutan... tq sebab cabut name anty ye.. mcm tau2 je anty ade ank dara..hehehhe..


adik AMMAR tengah mencabut undiHadiah keempat nombor 55: http://airisnaufal.blogspot.com/2010/07/baby-ibu-giveaway-babyruffkins.html

Tuesday, August 10, 2010

UPDATE AIRIS.. 9 TO 10 MONTHS

Pejam celik, pejam celik, dah 10 bulan airis hidup kat dunia ni.. cepat sgt mase berlalu.. rase cpt sgt airis membesar... masih terbau2 lagi bau baby mase airis kecik2 dulu... semoga airis membesar dengan sihat dan bijak ok.. dengar cakap papa ngan ibu n jgn notti2...

update terbaru airis...

*merangkak : 25.06.2010/ genap 9 bulan
*first teeth : 15 July 2010 / 9 month 20 days
*second teeth : 03.08.2010 / 10 months 9 days

*sangat suke mengemas rumah... *dah mula menapak 2 langkah tanpa bantuan ape2...bagus anak ibu... cepat2 kamu jalan ye SAYANG...
*AGE : 01 August 2010 / 10 month 7 days

*papa airis tengah
training anaknya berjalan di balkoni rumah.. tq papa
skrang airis tersangat2 manja dengan kami terutama papa... tak dapat kami bayangkan jika kami kehilangan AIRIS dalam hidup kami.. AIRIS la penyeri rmh tagga kami.. buat kami sentiasa bahagia.. buat kami ketawa ketika sedih.. buat kami rindu jika berpisah...
AIRIS.... KAMU LAH SEGALA GALANYA DALAM HIDUP KAMI...

Salam RAMADHAN AL-MUBARAK...


Salam Ramadhan diucapkan kpada semua bloggers reader esp blogger2 yang x jemu2 menerjah blog ini... buat kawan2... ampun maaf zahir dan batin dipinta jika ada terkasar bahasa, terusik hati, dan mcm2 ter... lagi.. semoga puasa kita pada tahun ini diberkati oleh ALLAH... bersama-sama kita mengejar membuat kebaikan untuk merebut ganjaran pahala...Selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh kesabaran..

Tuesday, August 3, 2010

MOMENT WITH NEW BORN BABY CONTEST

kali ni nak mencuba nasib lagi... nak join plak MOMENT WITH NEW BORN BABY CONTEST anjuranhttp://nayville.blogspot.com tarikh ttup contest ni pada tepat jam 12 tghmlm 31 Ogos 2010.. yey..HARI MERDEKA!! Jom kite memeriahkan contest ni dan sekadar berkongsi pengalaman saat melahirkan org tersayang kedunia..nak join klik kat bawah http://nayville.blogspot.com/2010/07/moment-with-newborn-baby-contest.html

nama : AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
tarikh lahir : 25 SEPTEMBER 2009
berat semasa lahir : 3.25KG
umur ketika gambar diambil : within 3 Seconds after delivery
nama ibu : NOR HIDAYU BINTI BAHARUDIN
email : fi_fiona1980@yahoo.com
cerita disebalik gambar :
Saat kedua aku melahirkan zuriat kedunia... aku begitu sebak kerana inilah kali pertama aku dapat mendengar suara tangisan seorang bayi setelah 2 tahun lalu aku melahirkan bayi yang tidak bernyawa..(Arwah Muhammad Hadif Naufal, abg airis )..

Mase ni airis baru 3 saat dilahirkan ke dunia.. lepas je papa airis ambil gmbar ni, airis terbersin.. hehehe.. (TQ to papa, sebab berjaya snap gambar yang amat bermakna ini) sungguh indah saat itu kalau dikenangkan.. hilang rase sakit selepas melihat wajah anak yang dikandung selama 9 bulan 10 hari.. potret ini cukup bermakna buat kami sekeluarga kerana ia akan dijadikan kenangan buat selama-lamaya bagi AIRIS...

Monday, August 2, 2010

Alhamdulillah.. kami menang lagi...

FUNNY VACATIONS CONTEST WINNER!!!
Murah btul rezki airis... hadiah ni akan diberi kepada airis.. hadiah berupa wang tunai sebanyak RM 200.. Alhamdulillah...
kata-kata dari penganjur..
Ibu Airis - Ayu!!!!!
CONGRATULATIONS!!!!

The first time I looked at the pic, I choked on my biscuit, tersembur Milo yang diminum *grin* Then every time I went in to do shortlisting, again I can't help laughing at the pic. And last night, I told myself I really have to make a decision, and again, I can't help going back at the pic! Gaya Airis tu! Can you see his head? Before reading the story, I was wondering what was the father carrying...It's like his father is carrying an octopus! With 4 tentacles...hihihi... This is my fav entry of all and our winner for this round! Yes, I said THIS ROUND ya! *wink wink*

TQ SO MUCH SEBAB PILIH GMBAR NI.. SEMOGA ALLAH MEMURAHKAN REZEKI KAMU JUGA.. AMIN..

HADIAH DARI MESIR IT'S COMING...


Alhamdulillah... bertuah jugak aku ni ye... agak2 hadiah ape la yang korang nak bagi dari MESIR tu ye.. hehehe... x sabar tunggu ni.. btw, TQ SO MUCH TO KEYRI DAN ATIQAH.. segala butir2 telah diberikan... semoga Allah memurahkan rezeki kamu berdua... amin..