Wednesday, November 10, 2010

JUST 4 U AIRIS...

Apa gaknye hadiah yang papa ngan ibu bagi mase besday airis yang pertama tu ye?..
lambat sgt nak upload, bukan terlupa.. sebenarnya papa ngan ibu airis ni beli hadiah airis terlambat skit.. so, tu yang terlambat skit upload tu...hehehe..jom tgok, airis dapat ape....

cube teka? ape bende ni ek??? ni hadiah from ibu tuk airis...
"ish... berat nye menda ni ibu... airis tak sabar nak pasang ni.."


"hmmm... nak buat cam ne ni ek? suruh papa la yang pasang..." papa...oooo papa... tolong airis jap...
" ha.. tengok ni.. papa tgh pasang... tq papa"
"eh! ade lubang2 pulak...masuk tangan jap la, mane tau jumpe mainan plak kat dlam ni..."
"taraaaa... dah siap... cantik tak???? eh! mcm eric leong lak airis ni...hahaha
ibu hadiahkan table ni tuk airis supaya senang airis nak blaja... nak baca buku... walaupun airis masih kecil, tapi x salahkan kalau ibu dedahkan airis dengan bahan2 bacaan yang sesuai tuk airis..harap2 airis dapat manfaatkan hadiah dari ibu ni sebaik mungkin....
p/s: kalo dh ade adik nt, jgn lupe ajak adik blajar sesame.. saje ibu beli 2 chair tu...sng nak kongsi nt..hehehe...

kusyuk btul anak dara sorang ni...


jom tengok ape pulak hadiah yang papa bagi tuk airis....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

waaaahhhhhhhhhhh... airis dapat mini cooper dr papa... bestnye.... kecik2 airis dah ade kete... ibu kecik2 dulu, x merasa la nak dapat kete cam ni, nak dpat basikal pun pyah airis... ni sume papa airis yang punye idea... berat jgk hati ibu nak bagi papa beli hri tu.. tapi papa mmg dh niat lama dh nak belikan airis kete...hmmmm...

BERTUAH BETUL KAMU..


sibuk nak tolong papa pasang....
memula test tu, airis takut.... tapi......
bila dah 3 hari mini coop airis ade kat rumah, airis dah mula berani nak naik... bukan main suke lgi die.. asal blik je dri rmh pengasuh,
cari mini coop die...

"nak.... nakk... nakkkk... hehehe..."









12 comments:

Cik Jue said...

comel betul...

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye airis dpt kete..!!anak papa ni ye..hehe..zakwan bg cmni takut..apa da anak bujang mama ni, hehe :)

ayunaufal said...

cik jue; tq cik jue..

mama zakwan: tu la, hr tu tgok blog mamazakwan pasal hadiah besday zakwan tu.. tup2 tgok blog papa zakwan n kwn2 punye, nak jual plak kete tu.. zakwan takut kot.. nt dh lama2 ok la tu..

lovezalovelady said...

lambaian airis mcm ala2 perdana menteri g tu.. hahaha comel

ayunaufal said...

EZA: heheh.. btul la tu.. dah bsr sok nk suh die jdik pm..hahah

anie said...

bestnye airis dapat hadiah dr mama ngan papa dia...nnt cik anie nak pinjam blh..nnt blh la race keta sama2 dgn ariq..

ayunaufal said...

boleh je pinjam kete airis.. tapi kena sewa la..hehehe
nt leh la race ngan ariq @ zahra.. mesti airis kalah, sb airis x pndai nak kontrol lg..papa je yg kontrol dr jauh..heheh

echa said...

comel jer meja study airis..nanti belajar rajin2 tau...:)

ann @ hatiberbunga said...

ishh..!! comelnya si airis ni. nk geget, bleh? hihi..

btw, cantik la meja kusi tu. beli kt mana? mahal tak? mmg tgh berkira2 nk belikan meja kerusi utk asyraf, sbnrnya.. :)

ayunaufal said...

cik bal: insyaallah cik bal..airis akan blaja rerajin nt..

ann :boleh je nak gigit airis. tp tkut nt airis palak yg gigit anty..heheh
meje n kerusi tu bli kat ikea.. meja RM 12p, kerusi tu satu RM 20 klau tak silap..

papa said...

sebetulnye..papa airis yg xcited..hehehe

ayunaufal said...

mmg pun... over la papa ni.. kcik2 dulu tak dapat ye tak..hahahha..sori papa