Tuesday, February 2, 2010

holiday @ melaka.. last day

day 2 @ melaka....
hmmmm... pagi2 airis dh kene bgun..bkn ape, ibu ngan papa die yg excited nk bejalan kt bandar melaka.. tapi, airis ok je... muke pun ceria je mase bgn tido..pagi tu kitorng g bfast dulu kat mahkota hotel..first time airis mkn bubur..wan suap...mmmm cedapnye....nak lagi..nak lagi.. (airis ckp dlm hati)
pas mkn airis nk possing jap.. ye... ye... x sbrnye nak ikut papa n ibu g jln..ni tmpat first yg kitorg pgi..kami pg jln kaki je.. lgpun x jauh sgt dr hotel.malas nak bwk kete sbb jln kt melaka ni kan sentiase jem..pastu nek beca... RM10 satu beca.. pakcik tu bwk kitorng round kat rumah merah ngan kat kapal besar..first time kitorng dpt naik mercedes benz
dlm idup kami..(logo kat depan beca pakcik tu.. hehehe ) mase ni kat rumah merah.. cuaca panas sangt...nasib baik airis x buat hal..last skali kami naik menara taming sari..dh penat sangat sbb terlampau panas..airis pun dh tido mase kat menara tu.lagi pun stroller xleh bwk naik..so, terpakse la aku mendukung airis yg seberat 7 kg tu sambil berpossing.. adoyai...view dr atas..selamat tinggal melaka bndr bersejarah... nt kitorng dtg lagi... tguu airis dh pandai jln plak...(abaikan tudung aku yang berwarna merah n baju warna coklat...x masuk langsung.. tak dan nak gosok tudung lain.. sibuk nak uruskan ank2..hehehe)

2 comments:

anie said...

jalan je si kecik nie ye..ok je pakai tudung color merah tu...

ayunaufal said...

heheh..klaka je... bkn ape, x sempat nk g iron..blasah je mane ade