Tuesday, April 19, 2011

AIRIS DAPAT HADIAH DARI PAPA DAN IBU

Mase airis sakit hari tu, mcam2 kitorang janji ngan airis.. siap ckap ngan airis..
"kalau kakak airis makan ubat, nanti kakak airis cepat sihat, nanti papa ngan ibu belikan beskal baru, 
bawk pi jenjalan, belikan kasut baru, bwk pi playground, beli mainan baru.." kakak nak tak? 
airis pun jawab " nakkk.. nakkk"
tapi makan ubat tak nak nak jugak.. haduiii... mmg kitorng paksa die mkn ubt demi kesihatan dia.. 
ayat2 tu sume nak pancing je sebenarnye.. agaknye mcm tu jgk la korang sume bile tgok ank sakit kan? 
sggup janji ape saje, janji anak kita sihat..
Tapi bile airis dah sihat, kami bawak die pi pilih mainan yang die suke.. 
buleh pulak die tak nak mainan.. selamat... dah bwk pi playground..ok la.. dh tertunai janji.. 
Ingat nak belikan airis baju, tapi dh beli time Poney Clearance sales kat IOI Mall hari tu.. 
Last2 termasuk plak kat satu kedai kat alamanda ni.. tapi mmg niat hati nak belikan airis yang ni.. sebab yang lame tu dah buruk sgt ghopenyer... 
ce teka..ce teka.. 
Taraaaaaaaaaaaa.....
Kasut Clark Doodles tuk Airis..
Saje beli colour ni.. kasut yang ade sumenye pink.. x pink pun purple.
"Wahhhhh.. bestnyee dapat hadiah...terima kasih papa... trima kasih ibu.." versi kids language.
 ni la ghopenyer sandle lame airis.. dah tak muat dah.. naik terjojol jari kedepan..hahahah.. mase bli sandle ni, airis baru umur 7 bulan. so phm2 je la mase tu kaki die besar mana kan..

ingat minggu ni nak bwk airis main pasir kat Gold Cost Sepang.. tapi, tgok keadaan kesihatan airis dulu..

11 comments:

nur easy said...

cantiknya hadiah dia..;)

Nad @ MamaZakwan said...

brape rm kasut ni ayu? cantek la...
takyah la bwk gi tepi pantai dulu...
airis blum sihat sepenuhnya...kang kene angin laut, lain plak jadiknye..

airis naufal said...

tq nur..

MummyEcha said...

eh..macam kasut raya erisha tahun lepas..erisha punya warna pink..

airis naufal said...

nad: xsmpai 100. ce intai2 kat alamanda.. nad slalu g sane kan?
tu la kan.. xpayah la bwk g pantai..
tkut nt jdik lain plak..
dah la baru baik demam..
tq nad..=)

airis naufal said...

mumy echa: ye ke cik bal.. tak prsan plak erisya pakai.. ade gak tnye salesgirl kdai tu wrna pink, die kate xde.. skang ni kuar wrna putih, coklat n biru je

anie said...

comeinye...nnt da xmuat bagi kat zahra pulak..hihihi

airis naufal said...

boleh je bagi zahra, tpi bagi pinjam..adik airis mrajuk lak nt..heheh

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik kasut airis...ayu tak payahlah pergi pandai dulu..sebab dia baru lepas demam tak baik untuk kesihatan

airis naufal said...

hmm.. tu la.. kang lain plak jadiknye kak k.jue.. bwk pi taman je la mggu ni

syawalsimpsons said...

bestnyer dapat hadiah...nak gak..hehhehe