Wednesday, March 9, 2011

BILA TANGAN AIRIS MULA MELUKIS..


Assalamualaikum... permulaan entry hari ni mmg fresh2 pic ni sume.. di snap seawal jam 6 pagi tadi ok.. bdk kecik ni, pagi2 lgi bangun tido n trus carik pencil colour die.. yg tak tahan nya, dinding, pintu, cadar, meja solek aku yang menjadi mangsa tempat mencurahkan idea nya... sabar je la...
"hai... hai.."( ayat baru airis bile bangun pagi ).. "hari ni airis nak tunjuk anty2 sume mcm ne cara2 nak menconteng dinding ibu...sebelum tu, jom tunjuk peace kat ibu... peaceeee!!! jgn mrah ye ibu.."
airis: "taraaaa... cantik tak ibu? ni la hasil pertama lukisan airis mase airis berumur 1 tahun 5 bulan 1 minggu..heheeh.. " ibu jgn marah2 ye ibu...nanti cepat tua" 
"yang ni pulak airis lukis kat meja study airis... lagi cantik.. ade bermacam2 kaler lagi.. btul tak ibu?"
"haaaaa... yang ni pulak, kat pintu bilik airis... yang ni airis gune pen.. mesti boleh buat kenaangan sampai airis besar kan ibu?"
"flash2 card yang MUMMY ECHA bagi kat airis pun, abis airis lukis...TQ MUMMY ECHA..flash card ni airis dpt mase besday airis yang pertama dulu"
"asal ade kertas kosong ke, kotak ke, atau ape2 saje la yang ade kat bilik airis ni, sume airis lukis... time kasih ibu, sbb bagi airis peluang tuk curahkan idea airis yang kretip la sgt ni.."
"yang ni pulak, cadar katil airis.. tapi airis sempat lukis skit je, sebab mase tu ibu dah bertukar menjadik tarzan dan gergasi berwarna hijau ..hik hik hik..syhhhhh... ibu tgah marah tu..."

Sabar je la ibu kamu ni airis.. nasib baik la kamu pandai ambik hati ibu.. dah siap conteng2 tu, airis datang n peluk aku sambil ckap " TIME KASIH IBU" (kids language...tapi pham2 je suda....) mcam iklan susu Dumex kat tv tu..hehehe.. langsung x jadik nak marah.. xpe la airis, nanti ibu surauh papa kamu cat dinding2 yang kamu dah conteng tu ye..

11 comments:

anie said...

hahaha...comei je la si airis..sian umah ibu abis dicontengnye..xpe2 nnt suh papa cat baru ok

airis naufal said...

hahaha.. tu lum tunjuk almari solek n wardrobe baju die.. pengsan.. pengsan..

papa said...

byk rupenye tempat kakak lukis ye..xpe..nti papa cat..kakak nak mengexplore ye..

airis naufal said...

papa: haa.. tu la.. asik men badminton je..hik hik

r|nA @ ja|j|na said...

echa pon dah pandai nak conteng² ni tau..kebetulan hari ni pun publish pasal echa menconteng buku..

Sh@ S@peri said...

suruh ibu guna cat yang bleh padam2 tu tau..brand JOTUN

MummyEcha said...

Alahai airis..habisla umah ibu..t minta kat ibu kertas lukisan tau.

airis naufal said...

rina: haa.. tu la kekdahnye kalo dh pegang colour.. sabar je la..

airis naufal said...

sha: xpyah pakai jotun.. mahai.. beli je cat murah yg 7 liter tu..asal conteng je, cat..hahaha..

airis naufal said...

mummy echa: bagi drwing paper, die bt x layan cik bal.. best sgt menconteng dinding sbb leh berdiri.. saba je la..

masaidaz said...

woohoo airis...bler la agknye aunty leh jumpa kamu...dh besha pon kan..windu kt ibu kamu tu..aunty slalu bace blog ni...tgk gambo gelagat kamu..dpt ilangkan winduu :_(