Sunday, September 26, 2010

hadiah yang kami dapat

just nak update hadiah 1st runner up moment new born baby contest dan top 8 funny eating baby... sblum raya lg kami dh terima cuma lum sempat nk update blog..jom tengok kami dapat ape..

hadiah dari mrs simplicity.. tq soooo much...yeay! yeay! saya dapat hadiah.. tq ibu sebab masuk contest untuk saya...ni la yang airis dapat..sepasang baju poney, duit raya RM 30 dan kad raya...sangat cantikkk..tq mrs. simplicity..lain kali wat contest lg ye..
yang ni hadiah top 8 season 4 funny eating baby..
taraa... hadiahnye mmg sesuai dgn contest tu.. set pinggan, cawan, sudu dari IKEA... sangat cantikkk juga.. tq to MALINASIAM...

Saturday, September 4, 2010

CONTEST BABY IN WHITE

contest baby in white anjuran white mommy
berminat nak join, klik kat banner di atas ok..
closing date 05 september 2010..

gambar pilihan ibu airis
Nama bayi : AIRIS MIA DARWISAYAH BT HAFIZ
Umur dlm gmbar : 15 hari ( skang dah 11 bulan dh)
macam biase ade kawan yng akan kene tag
1. kak jue
2. cik bal
3. k.ani

REZEKI BERLIMPAH RUAH


Syukur..Alhamdulillah dipanjatkan ke hadrat Allah, yang telah memurahkan rezeki kami sekeluarga... pada bulan Ramadhan, aku telah dianugerahkan idea mengahasilkan cotton frame oleh Allah taala untuk menambah pendapatan keluarga.. Alhamdulillah.. tak sampai 2 minggu diiklankan, aku dah jual lebih dri 10 set.. terima kasih pada semua yang mempercayai hasil kerja ku..
pada bulan Ramadhan juga, airis banyak menang contest.. antaranya baby ibu@ baby ruffkins, si comel berbaju raya, dan juga moment new born baby contest.. rezeki lagi tu.. airis dpat duit raya n sepasang baju raya PONEY..
Dan yang paling aku tak sangka sekali, dalam bulan Ramadhan juga, aku telah LULUS PEPERIKSAAN BITK yang dianjurkan oleh ANM..dah 6 kali aku amik exam ni, sumenye tak lepas2.. Alhamdulillah tahun ni aku berjaya... bertambah elaun Bayaran Insentif Tugas Kewangan aku.. walaupun tak le banyak jumlahnya, tapi sekurang2nya aku tak perlu nk berhempas pulas pulun nk study lagi.. Terima Kasih Ya Allah atas segala rezeki yang kau limpahkan untuk keluarga kami...

Friday, September 3, 2010

CONTEST MEMEK MUKA SI MANJA


jom join contest memek muke simanja anjuran http://ssasliza-contest.blogspot.com
contest berakhir sehingga
25 SEPTEMBER 2010
.. hari lahir airis tu..
tak sangka lak besday airis same dengan ayah aqil ye
...
hehehe..kebetulan.. so, jom ramai2 join contest ni.. tak kisah nak letak pic ank buah ke, adik ke, anak saudara ke, anak angkat ke..janji umur mestilah dari 1 hingga 5 tahun ye..

gmbar yang dipertaruhkan oleh ibu airis....

NAMA SI COMEL : AIRIS MIA DARWISYAH BINTI HAFIZ
UMUR MASE DALAM GAMBAR 7 BULAN ( skang da 11 bulan da)


sesiape nak join boleh kilk kat bawah ni atau kat banner ye

Thursday, September 2, 2010

COTTON FRAME UNTUK DIJUAL

cotton frame ni hasil buatan tangan..susah nak dapat kat kedai2..kalau ade pun kat SSF DAN IKEA ..tapi mahalnya, Ya ampun... so kpd kawan2 bloggers yang berminat untuk memiliki frame ni sebagai deko rumah anda, sila hubungi @ sms saya di nombOr
019-3689817 ( AYU )
ada corak cotton tuk dipilih.. sila tgok2 kat bawah tu.

K 0001

K 0002

K 0003

K 0004

K 0005

K 0006

K 0007
K 0008

K 0009

BERBUKA BERSAMA MEMBER

Semalam, kami satu unit emolumen,
aku n asben, lela, hikmah, nad/syaril dan ikin
gi berbuka kat luar.. semuanya ditaja dan dibelanja oleh 2 org budak kecik kat unit aku IKIN n NAD.. diorg ni baru firsttime dpt gaji.. tu yang bermurah hati nak belanja kami semua.. Tq so much to nad n ikin sebab blanja kami makan besar tu... menu berbuka semalam

2 ekor siakap sweet n sour
tomyam campur
daging masak pedas
kailan ikan masin
kangkong grg belacan
telur dadar
air laici 1 jug
air bandung cincau 1 juggambar ni je yg aku sempat snap.. lauk lain x sempat nak snap sbb dh lapar sgt..makan...makan...para jemaah yang hadir.. termasuk si tecit tonet yg notti skit tu..my family..susah plak nak amik gmbar si tecit tu...tgn kt mulut la.. pegang situ..pegang sini.. haih! kamu ni airis.. haaa.. dpt gak snap sekeping..airis tersenyum smbil menayangkan giginye yg 2 btg itu..org kat blakang tu pun sibuk nak amik gambar.. bdk2 blakang tu nak mngorat bdk 4 orgni..opsss! 3 org je..yg pakai tudung pink tu dh kawin ye..die buat2 bujang time ni.. hmm..biase la... kalo jadik photographer ni mesti gambar die tak byk kan.. ade la sekeping 2 je..pasangan yang baru nak di kenen kenenkan.. hehehe baikkk punyeee..bak kate anak kpda menteri kementerian kami..Dafi...ngeh ngeh..selesai semua... burppppp... Alhamdulillah... kenyang sampai ke pagi ni rasenye...
TQ SO MUCH TO IKIN N NAD... 25 HB NI K.AYU BLANJA KORANG SUME PLAK OK!!

23 RAMADHAN.. KAMI BERSAHUR BERTIGA...

Pagi tadi kami bersahur dengan ditemani oleh budak tecit yng notti skit tu..heheh.. tah camne leh sedar plak die.. agaknye bau lempeng yg ibu die buat tu sedap sgt kot.. 2 yg smpai terjaga tu..hehehe

menu bersahur setiap pagi.. lempeng cecah gula.. kegemaran suami time bersahur.. boleh dikatakan hari2 buat lempeng...
budak tecit ni pun suka jgak mkn lempeng same mcm papa die..
aik! papa ngantuk ke.. sampai melentok kat syadik tu... syadik pun tak ngantuk mcm papa... tgok tu, mate airis bulat je..hehehe

Wednesday, September 1, 2010

"1ST RUNNER UP" MOMENT OF NEWBORN BABY CONTEST MILIK AIRIS

Alhamdulillah.. berlimpah limpah rezeki airis di bulan ramadhan ni... smlam baru je menang tmpt ke 3 contest mama zakwan.. hari ni dikejutkan pulak dgn kemenangan 1 ST RUNNER UP MOMENT OF NEW BORN BABY CONTEST ANJURAN ALYANI. Airis dapat hadiah sepasang baju casual jenama PONEY dan duit raya RM 30..Klik kat bawah untuk lihat entry kemenangan kami..
ni la gambar yang bertuah.. moment semasa melahirkan khalifah Allah di muka bumi ini... lahirnya airis mengubah segalanya dalam hidup kami... membuat kami bertambah2 bahagia.. semoga ALLAH merahmati keluarga kami...
TQ SO MUCH TO ALYANI DAN SEMUA PARA JURI YANG TURUT SERTA.. terima kasih juga kerana telah menganjurkan contest yg saya rasa paling best ni.. semoga Allah memurahkan rezeki kamu juga dan
SELAMAT HARI RAYA DARI FAMILY AIRIS MIA DARWISYAH...