Thursday, December 23, 2010

SEKADAR TEGURAN TUK SESAPE YANG TERASA...

skng ni aku tgah pregt kan.. so, kompom2 la emosi aku ni x stabil...
so, org2 tertentu jgn nak membangkitkan kemarahan aku
or ckp blakang2 benda yang tak sepatutnya tentang aku ok!
sebab aku ni jenis suke sound direct je...
kalo xnak diri tu rase malu, so x perlu la menimbulkan spekulasi ok..
hari isnin aku EL sebab pengasuh Airis cuti seminggu...
aku pun dah ckap ngan bos yang minggu ni mmg aku x leh nak dtg
sebab jaga anak... hari selasa aku g ofis mcm biasa.. tapi ptg tu aku g regular check up.. tu pun sepatutnya tarikh reg check-up aku 15 hb hari tu.. baru hari selasa tu berkesempatan nak pegi.. hari rabu n khamis aku MC, sebab aku diserang cirit birit n muntah2.. sampai satu hari duk hos drip air.. ade ke ko nak tnye??? tak de kan??? ? tetibe, datang keje hari ni, ade pulak aku dengar mulut x de insurans cakap aku ni asik g check-up je.. bape kali nak g check up? check up ank ke? check up mak nye ke? eh????? ko boss ke??? ni dah lebih.... bos pun x penah ckp aku cam tu.. ko belum beranak, belum mengandung, belum kene alahan, belum tibe mase ko sakit, boleh la ko ckap main sedap mulut je... ko ingat aku ni sesuke ke nak g check-up.. nak tercongok kat klinik tu dri pagi sampai petang??? aku rase baru 2 kali aku g klinik sejak aku mengandung 5 bulan ni... so tang mane yang ko asik kate aku g check -up je tu ??? meh explain kat aku skit.. lagi satu, setiap kali aku g check-up, sume ade time slip.. eh..paneh lak ati den ni... so............ jgn nak menuduh aku sebarangan ok.. aku mc ke, EL ke, check-up ke, ko x pyah nak sibuk... aku ade ank kecik n aku pregt... org mcm ko mmg x kan paham.. ade ke aku suh ko bt keje aku mcm aku bt keje ko dulu?????? ade ke aku kisah ko selang 1 jumaat ko half day balik kg, aku mengata ko blakang2??? xde kan.... so, sila duduk depan cermin dan cerminkan diri anda... adakah semua benda yang anda lakukan itu betul?? jgan nak menuding jari kat org je kalo awk pun tak betul... sok -sok kalo ko pregt, ko kene alahan teruk, tiap2 minggu kene g klinik, kene masuk hos, baru ko rase mcm ne... baru ko tau mcm mane ade kat tempat aku skang ni... mase tu nanti meh aku lak nak ckp ngan ko... : eh!! apesal ko ni asik g klinik n pegi hos je?? xde keje lain ke????: rase2 meremang tak bulu ketiak ko kalo aku cakp cam tu?? ko rase nak tampar tak mulut aku ??? mesti ko rase kan...., SOOO... CUBE LETAKKAN DIRI KO KAT TEMPAT ORNG... JANG SURUH ORANG JE MELETAKKAN DIRI KAT TEMPAT KO....ade otak pikir!!! jgna main sedap mulut je... kan dah kene sedasss sound pedass dari aku pagi tadi..SOri la ye...

ko mmg menn SPOIL kn mood aku datang keje hari n...


tak pasal2 blog aku ni jadik tempat melepaskan marah pulak....

7 comments:

alyyani said...

ayu camne skang? dah sihat ke? apa pun kena fikir diri dgn anak2. yg becakap belakang tu dengki sebenarnye. dah kawen ke dia? selalu nye, kalau org bercakap2 tu akan kena balik kat diri sendiri. sabar ok. patut la lama senyap, babysitter airis cuti and u sakit. take care ok!smile! :)

Cik Jue said...

la ayu kena cerit birit sampai kena drip kesian ayu..yelah sejak dah bertukar jarang sangat kita bertukar cerita..

sapa yang kurang asam tue insuran murah kot dia pakai..main ikut sedap je korang ni kan..tak pernah pikir hati ngan perasaan org..kalau tak kena batang hidup sendiri sedaplah cakap kalau dah kena baru korang tahu...oppss kak jue pulak yang teremo...

az rina a.k.a jaijina said...

wah, ni mmg panas hati betul ni..kite yg dgr pon hati hangin jugak..iyerlah, dorang takan paham keadaan kite ni kan, kesian kite kan..

MummyEcha said...

erhmmm....hanya org yang kahwin jer faham keadaan kita...apa yg kita rasai sekarang nie.....tambah lak bila kita dalam keadaan mcam nie.....sabar k..

mamawafiq said...

biase la tu ayu... sesetengah org mmg camtu...

Agaknye die xperasan kot ape yg die cakap kat ko tu menyinggung perasaan ko... xpe la.. kita doakan semoga dia sedar perbuatan die...

ayunaufal said...

tq sume.. ilang tensen bace komen korang.. sampai hari ni budak tu tak bercakap ngan aku..

PAPA said...

PADAN MUKO BDK 2..KLU PAPA DAH SMASH ATAS DAHI JE..MULUT MCM LONGKANG..