Thursday, December 23, 2010

CIRIT BIRIT VS MUNTAH MUNTAH

Adoi... tak tahan rasenye... kesian baby yang ade dalam perut ibu ni... kesian kat kakak airis yang x dipedulikan ibunya yang sedang sakit...dan kesian jugak kat papa sebab kene jage ibu, n ulang alik bawak ibu ke hos n klinik... tak tau makan ape sampai jadik camni...start hari rabu pagi aku muntah2 n cirit birit..mase tu pkul 5 pg. cpt2 call papa suruh balik dri balai sebab mase tu pun airis muntah jugak.. aku mmg dah x larat.. dengan skit perut lagi... papa sampai je trus g hos putrjaya.. doc nak masukkan air, tapi aku kate tak payah sebab airis ade kat luar ngan papa die.. kesian plak die mnunggu lelame.. so aku amik ubat ngn MC je..(alasan semata2.. sbenarnye takut nak masuk air..ngeee)
Pas blik rmh tu, aku nye cirit ngan muntah start blik.. papa dah bising.. dah bebel2 kate aku ni nak ikut kepala sendiri je,... doc nak drip air, x nak.. bla..bla..bla... mcm2 lagik die bebel kat aku.. tahan je la telinga...hehehe.. tghari tu kami ke klinik plak... nak bwk airis, sbb cirit airis pun dah makin kerap... so,aku pun g check skali lgi kat doc.... tapi, still jgak bagi air garam, sbb doc x leh bg aku ubat cirit sbb aku pregt..so..dpat la mc tuk 2 hari.. lega... sampai ke petang tu aku xleh nak mkn pape.. x lalu.. mkn muntah..minum muntah... so, pkul 7 tu aku nekad suh papa bwk aku g Hos Putrajaya blik.. sian papa ngan airis.. penat diorg layan kerenah aku... sampai kat hos, ape lgi.. kene drip 2 pain air...pastu, trus perut aku memulas2 lapar.. baby dh tendang2 sbb dr pagi x mkn pape.. sian baby... tapi kesian jugak kat airis ngn papa.. kene tunggu aku 2 jam kat luar.. duk dlm kete.. dah la airis pun x bape sihat... maafkan ibu ye airis... so skang ni, aku dh ok..
CUME AIRIS.... APE DAH JADIK NGAN AIRIS????
in the next entry....

Airis yang x duk diam kat hos.. abis sume orng die nak usik...papa dah bosan menunggu... walupun patient x ramai, ttap berjanguut menunggu...
keadaan dalam emergency ward putrajaya.. seriau aku... aku sorang je dlm tu..ni lah rupenye tangan aku yang skit la sngt tu.. lebam sampai hari ni tak ilang...

4 comments:

Cik Jue said...

aduh pedih betulkan.....kesian baby dalam perut...

ayunaufal said...

mmg pedih cik jue.. sakit... kesian baby.. tapi nak buat mcmne.. sakit tu pghapus dosa kcil,.hehe

anie said...

Sampai mcmtu sekali..nape?

ayunaufal said...

tah la k.anie.. salah makan ni rasenye..