Monday, November 22, 2010

STORY MORY DI HARI RAYA AIDILADHA..

Tahun ni kami sekeluarg beraya di Putrajaya... pas sembahyang raya baru kami bertolak ke kampung di Serting.. Sebelum solat, singgah makan di rumah maklang airis kat Presint 8.. sempat la makan nasi himpit, rendang ( aku yang masak ) n kuah kacang... tapi x la sesedap masakan mak.. jom la layan gambar dimalam raya n gambar2 di pagi hari raya aidiladha

kisah @ malam raya korba
n.. bahan2 tuk membuat rendang.. rendang aku simple je, mmg org Neghori buat rendang mcm ni.. heheh..agaknye la..

setelah diblender cili n bwg2 tadi n then di gaulkan dgn daging.. eh, lupe lak nak snap gmbar serai tadi..
taraa... dah siap tuk dimakan bersama nasi himpit...hehehe..
pedas yang amat.. terlebih lada...=)
nak tau si kecit tu tgah buat ape????

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

haaa... ni la hobi baru AiriS.... suke main pinggan mangkuk yang ade dalam almari ... pandai pulak keluarkan sendiri tu.. agak2 dah cukup je tuk die main, die sendiri yang tutup kabinet tu... "dah, dah, " die cakap... bijak.. bijak... kamu airis..=)

@ pagi raya aidiladha
nak pegi mane tu mak cik.. siap bwk buku tu..=)
sebelum bertolak ke masjid n rumah maklang..
* rimas nengok rambut airis time ni.. x dan nak potong sbb kedai dh bnyak tutup..


airis tgah praktice buai adik... hmmm camne la aku dah ade adik nt ye...
with sepupu sepapat airis yang sangat rapat...

Hari Raya Qurban tahun ni, maklang airis nak buat aqiqah tuk Baby Rayyan @ DOBOT.. maklang airis cadang nak beli lembu n kongsi 7 bahagian kami adik beradik.. nantikan kisah lembu terkorban di next entry ok..

4 comments:

Cik Jue said...

airis nie comel sungguh geram aje cik jue tengok nye....

alyyani said...

terasa kepedasan rendang sampai ke sini. letak cili api eh. menarek. mesti sedap. airis teap bergaya di pagi raya haji. anak2 saya langsung tak berbaju kurung. dah mama papa nye pun sama. betul la rambu airis mcm nia. lebat sgt kan? hari2 mau shampoo. comel!

oh btw, congrats menang contest comei lotte itu. mmg comei and airis deserve to win :)

[-suziey-] said...

woooo mmg mantop la rendang cili api org nogori ni..haih sedap btl..pekena plak ngn nasi putih yg pans2:p

congrates airis :)

ayunaufal said...

kak jue.. airis dah susut badan die kak jue.. x nak mkna sgt die skang...

alyani..mmg pedas gile.. tercungap2 husband saye mkn rendang ni..hehehe.. saje pkaikan airis baju kurung sbb baju ni beli mase raya puasa haritu.. tpi x smpat pkai..

suziey : hai suzie mama kpda aqeel comei..mmg sedap ni.. berasap telinga kalo mkn rendang tu.. meh a dtg rmh kalo nak rase rendang org negori