Tuesday, August 16, 2011

LIMABELASRAMADHAN

Hari ke lima belas puasa..
Kakak airis bangun bersahur skali ngan kami... 
tah mimpi ape tah kakak airis ni nak bgun pagi2.. 
x sempat nak snap pic die tgh mkn.. lpas sahur, ape lg.. 
tolong kami pasang frame pulak.. ( mengacau pun iye..heheh)
tgok tu, pandai nk mencebik kalo amik gmbr skng ni..hehe..notti skit!
alamak... nampak perut boroi

Sambil2 tu nak cite skit psal persiapan raya, stkat ni, sume dh settle.. 
cume tuk Abah je belum bli lagi.. insyallah weekend ni baru nak cari.. 
langsir, perabot sume xpyh tukar.. pkai je yg lama.. 
dh xde mase nak menjahit.. ingatkan hari tu nak jahit sendiri langsir n sarung kusyen.. 
tapi, mase tak cukup..dgn anak kecik lg.. nak buat frame lgi.. 
so, pakai la yg lama.. =D

Langsir masih ok lagi.. cume kepam skit, sebab setahun tak basuh..wakakak
Sarung sofa pun ok lag, cume kepam jugak sbb lama x cuci, air liur basi pun ade ni,,hahah

cume tukar karpet baru je, sbb dh nazak sangat karpet lama tu.. 
berderai2 bulu die kene cabut ngn airis..
kalo marah je, cabut karpet..kalo merajuk je cabut karpet..
saba je la ha ibu ni.. karpet pun main sesah je corak nye.. 
sbb rmai sgt org kt nilai tu..mlas nk berpanas2 n berhimpit2..

Baju raya My Lil AIRIS & AMANI, sume dh settle.. 
beli skit2 dri sblum puasa lg.. maklum la kan, 
kalo bli time2 dh nk rya, size dh byk habis.. thun ni beraya sakan la anak2 ibu ni.. 
Alhamdulillah, rezki murah, dpt la beli baju raya bayak skit tuk diorng berdua tu..
Tahun ni nak kutip duit raya byk2 kat Atok, Wan, Pak long, Pak ngah, 
Maklang n sume makcik2 airis, sila ambil perhatian ye.. 
Tahun ni both of AIRIS nak duit raya up skit dr thun lepas bole??hehehe

shopping sakan x hengat ni


ni untuk My Sweety AIRIS MIA DARWISYAH
Dan yg ni untuk My tecit2 Tomei tu..=D

3 comments:

anie said...

Wah da kemas umah utk raya da...bgs2 mentang2 tgh cuti ye..jgn airis kemas lg lepas ibu kemas sudah..hihi..
Nie sorg bp pasang nie..byk tul..rezeki ank2 kan..sumer bj shomel2 la..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah bukan main meriah lagi nie...alhamdulilah rezekimurah...

KhaiRin said...

mcm x sabo je nk sambut raya ;-)