Monday, February 13, 2012

SABAH BORNEO - DAY 1

Salam semua.. 
skip lagi cite pasal adik amani sbb gambar2 belum disusun atur.. 
nak cite pasal kat sabah dulu.. 
actly, hati ni masih tertinggal di sabah..ececeh.. 
mcm lagu la pulak.. sgt2 best pegi sabah... 
walaupun waktu amat singkat, cuma 3 hari..
 terpaksa terkejar2 nak pg tempat yg best2..
 tambah2 lagi berjalan ngan anak2 kecik.. 
korang phm2  je la.. byk bende nak kene hangkut..  
actly byak tempat2 yang tak dpt dilawati lagi... 
harus repeat ke sabah next time... 
 Flight kami kul 8.00 pg..awl btul aku beli tiket hari tu..
 hah! ape lgi.. bergaduh nak suh anak2 mandi kul 5 pgi..
 penyudahnye...masing2 tak mandi.. lap2 taik mate, 
tukar pampers n tukar baju..pastu diorng sambung tido balik.. hehehe...
mandi kat pulau manukan je nanti..senang...
 masing 2 tak mandi,.. tapi aku nagan bapaknye mandi la.. 
gile ke hape x mandi..hapak satu cabin tu kang.. 
 sampai di lcct, dah pkul 7.30 pg.. 
tak sempat pun nak amik border pass.. 
border pass kene amik sejam awal..
 kene la bebel kejap kat budak kaunter tu.. 
siap nasihatkan kami, next time kalo nak nek flight, 
kene dtg awl..hihhihi..jgn terlepas flight sudah...

Belum sempat berlepas, masing2 dah lentok.. 
ngantuk sgt la tu.. lg pun.. mmg time2 tido diorng kan..


dah nak sampai pun sabah..
 yang tu pulau Labuan.. 
next time , kalau  ade rezki boleh g labuan pulak..
masing2 dah bangun.. 
sepanjang perjalanan tido.. 
termasuk la aku ngan apis same..

Actly, sebelum smpai sabah, 
aku dah susun jadual kami..
sampai2 je, kami ambil kereta sewa yg 
dah di book lepas tu terus ke Pulau Manukan...
Kami amik kete kelisa je,.. 
murah pun murah sewanya.. rm 80 sehari.. 
lagipun jimat minyak..

dah boring menunggu bot.. 
tak  sabar nak mandi laut pun iye..
 Next entry kami ke pulau manukan..manyakkk syiokkkk

3 comments:

syawalsimpsons said...

bestnyer..dah sampai sabah yee....bila nak bawa saya ni kak...tak penah sampai lagi ni

airis naufal said...

mmg best... heheh.. jom la akk bwk awk pegi.. tpi nt jgn pening2..loya2.. tau..hehehe

Aleyn said...

Bestnyer..I pun insyaAllah akan sampai Sabah Julai ni...tu yang wajib baca entry u sampai abis...itineri pun tak set lagi ni...