Wednesday, February 29, 2012

Adikkkk.....

 hari ni tetibe nak upload gmbar adik amani pulak.. rindu la kat adik mase kecik2 dulu.. skang ni adik dh besar... dah 9 bulan pun.. makin lasak.. makin notti... yang paling penting skang ni kakak airis sayang adik sgt2.. tak boleh berpisah ngan adik...

actly gmbr3 ni semua nak dimuatkan dalam photobook adik..

Wednesday, February 22, 2012

ADIK FARIS TELAH PERGI BUAT SELAMA-LAMANYA

Al- Fatihah buat adik Faris.. bidadara syurga.. insyaallah... Telah pergi buat selama lamanya pagi tadi...

Sunday, February 19, 2012

SABAH - MANUKAN ISLAND - DAY 1

Sambung cerita kat Sabah lagi.. sampai je Terminal 2 Sabah, En Rosdi yang pick up kami nek kelisa yg kami sewa tu. En Rosdi ni member aku punye member yg keje kat bank muamalat kl.. so senang skit kat situ.. then kami hantar die ke centre point sabah n kami terus ke Jesselton Point tuk beli tiket dan naik bot ke Manukan Island.. nak cari Jesselton Point ni senag je.. betul2 sebelah dengan Suria Sabah.. nampak je pintu gerbang cam kat bawah ni, haa.. tu la die jeti nye..
possing jap kat bilik telepon merah ni..bt kenangan..
ni la bot2 yang bakal kami naik.. Tambang bot ke pualau manukan RM 23 utk dewasa.. bdk2 free.. aku mintak kurang kat amoi tu, last2 die bagi rm 20.. kalau amik pakej nak ke pulau sapi, pulau gaya..harga lain.. kalo tak silap rm 45..
pastu kami amik set utk snorkling.. sewa rm 10 tuk vest n RM 10 lg tuk google tu..
mase nek bot, anak2 aku sgt teruja hokey.. si airis sampai dah balik sini mengingau siap cakap besttt... tak abis2 best bercuti kat sabah

kami da sampai da.. 15-20 minit je dri jeti.. x jauh pun..* comeei je airis pkai safety jacket tu..
sngat cantik pulau manukan.. dari atas jeti ni, dh nampak anak2 ikan berenang2.. x sabar nak mandi.. 


sebelum mandi, kami makan dulu.. ade kedai makan kat situ..tapi sebijik kedai je.. lauk daging kicap.. tu je yg lalu kat tekak..

seronok btul amani mandi laut..sama la ngan kakak nye.. amani mandi sampai tertido kat bahu papa die..punye la mengantuk.. tpi layankan je...nak mandi laut punye  pasal..mcm kat sini xde laut ye tak...hehehe.. feel tu x sama...







hah.. airis pun tido jgk.. x nyempat2 nak tggu bot, die dh lelap dulu dah.. pape pun, hepi sgt kat pulau manukan.. next time mesti repeat lgi.. 
next entry, nak cite pasal kami ke kaki gunung pulak

Tuesday, February 14, 2012

WORDLESS WEDNESDAY

yeyy!! mase 2jam menunggu.. 
akhirnya dapat gak beli..
 pergi RM 13.. Balik RM 10.. 
Jalannn lagi... =)

Monday, February 13, 2012

SABAH BORNEO - DAY 1

Salam semua.. 
skip lagi cite pasal adik amani sbb gambar2 belum disusun atur.. 
nak cite pasal kat sabah dulu.. 
actly, hati ni masih tertinggal di sabah..ececeh.. 
mcm lagu la pulak.. sgt2 best pegi sabah... 
walaupun waktu amat singkat, cuma 3 hari..
 terpaksa terkejar2 nak pg tempat yg best2..
 tambah2 lagi berjalan ngan anak2 kecik.. 
korang phm2  je la.. byk bende nak kene hangkut..  
actly byak tempat2 yang tak dpt dilawati lagi... 
harus repeat ke sabah next time... 
 Flight kami kul 8.00 pg..awl btul aku beli tiket hari tu..
 hah! ape lgi.. bergaduh nak suh anak2 mandi kul 5 pgi..
 penyudahnye...masing2 tak mandi.. lap2 taik mate, 
tukar pampers n tukar baju..pastu diorng sambung tido balik.. hehehe...
mandi kat pulau manukan je nanti..senang...
 masing 2 tak mandi,.. tapi aku nagan bapaknye mandi la.. 
gile ke hape x mandi..hapak satu cabin tu kang.. 
 sampai di lcct, dah pkul 7.30 pg.. 
tak sempat pun nak amik border pass.. 
border pass kene amik sejam awal..
 kene la bebel kejap kat budak kaunter tu.. 
siap nasihatkan kami, next time kalo nak nek flight, 
kene dtg awl..hihhihi..jgn terlepas flight sudah...

Belum sempat berlepas, masing2 dah lentok.. 
ngantuk sgt la tu.. lg pun.. mmg time2 tido diorng kan..


dah nak sampai pun sabah..
 yang tu pulau Labuan.. 
next time , kalau  ade rezki boleh g labuan pulak..
masing2 dah bangun.. 
sepanjang perjalanan tido.. 
termasuk la aku ngan apis same..

Actly, sebelum smpai sabah, 
aku dah susun jadual kami..
sampai2 je, kami ambil kereta sewa yg 
dah di book lepas tu terus ke Pulau Manukan...
Kami amik kete kelisa je,.. 
murah pun murah sewanya.. rm 80 sehari.. 
lagipun jimat minyak..

dah boring menunggu bot.. 
tak  sabar nak mandi laut pun iye..
 Next entry kami ke pulau manukan..manyakkk syiokkkk

Tuesday, February 7, 2012

AMANI MILESTONES

Adik Amani dah nak masuk 9 bulan, 
baru la ibu terhegeh2 nak update perkembangan tumbesaran amani.. 
mesti amani besar nt, fikir ibu ni x syg adik.. 
kalau kakak, siap ibu countdown lagi besday tetiap bulan.. 
siap letak perkembangan kakak tetiap bln smpai kkak setahun.. 
adik???.. xde pun...
 setiap ape perkembangan yg kkak btt, 
semua ibu update dlm blog.. 
adik.???. xde pun... 
setiap tempat yg kakak pergi, semuanye ade sejarah dlam blog ibu.. 
adik??... xde pun.. isk isk isk.. 
seolah2 ibu dpt membaca, ape yg adik rase bile bace blog ibu nt..
ibu bkn nye x nak catat semua perkembanagan adik,
 cume ibu tak sempat.. ye la.. mase kkak kecik dulu.. 
ibu mane ade bisnes mcm skang.. boleh la ibu hari2 update blog.. 
sakng ni, bile ade mase skit pun, ibu dh kene curi2 bt edit gmbr2 customer..
tambah lagi mlm2 nak tidokan adik yg kdg2 amik mase 2 jam tu,.. 
nak berkepit je ngan ibu ni.. 
kalo boleh 24 jam nak duk bercabang ngan ibu ni..
 Manja sgt..  adik jgn la merajuk ye adik.. 
bkn ibu tak tulis tu bermakna ibu x syg adik.. 
ibu syg adik sgt2.. ibu syg semua anak2 ibu..

LUVVV U ADIK!!
nah, ibu combine skali milestones adik 9 in 1.. in the next entry ok.. nk kumpul2 gmbar adik dulu..