Monday, February 28, 2011

FUHH!!! LEGA...

my luvly asben yg tak pakai topi tu..
Ape yang lega nya? aku lega, 
sbb my asben dapat tukar shift.. 
pasni keje ofis hour je.. xde keje malam dah..
rezeki baby yang bakal lahir kan? 
pasni xde la aku susah n takut tggal sorang mlm2..  dan mase aku pntang nt yang penting, sebab aku pantang sendiri..  
so, ade la org nak tgok2kan baby.. Alhamdulillah.. 
yang paling ketara skali, ialah si kecik tu.. 
sejak papa die ade je tiap2 petang n malam ni, 
makin manja pulak ngan papa die.. 
nak tido pun ngan papa.. hmm.. 
tenang dan aman aku tido malam sbb ade
 org tolong bangun buat susu..hehehe.. 
jgn marah papa..

time petang.. si papa mengontrol mini cooper anaknya sambil bergosip..
 sempat aku snap pic ni dri atas rmh..
time malam.. leh pulak die menyelit duk kat tepi katil tu
semata2 nak tido kat papa die.. hadoiii airis ni..mcm2 prangai..
haa... time airis buat sepah2 cam ni,
nasib baik ade org nak tolong kemas... time kasih papa....

Sunday, February 27, 2011

EDISI SKODENG SI ANAK DARA

 Di satu tengahari, 
sedang si ibu sibuk berperang di dapur... 
dan si bapa sibuk mengemas rumah...
si ibu dan papa telah menskodeng apakah yg telah dibuat oleh ank daranya.. 
saksikan.... 
ketika gmbar ini di ambil, tuan punya badan tak sedar yang si ibu dan papa nya telah menskodeng beliau dan merakamkan aksi2 beliau...
jom layannnnnn....


laaaa.. rupe2 nye airis baca buku.. patutla diam je.. ingatkan buat ape tadi.. pandai pulak naik atas katil n baring sambil baca.. pastu mulut mengomel sensorang.. tah ape yang die baca.. hanya dia sorang yang pahammm..... gud girl!
sorry... ternampak fende pulak...
 kejadian menskodeng kat bawah ni di rakam pagi tadi.. 
disebabkan si ibu beliau ni EL, 
sempatlah melayan kerenah2 beliau yang tak 
jemu2 di pndang mate..
hmmm.. tgah bace buku jugak rupenye..
duk kat bawah pulak...
last2 berdiri pulak.. macam2...

mainanan punye la bertimbun ibu beli,
buku jugak yang awk suka..
bagus airis.. teruskan sampai besar nanti ye...
semoga anak ibu menjadi anak yang bijak lagi solehah...

Sunday, February 20, 2011

REZEKI BERGOLEK DI KARNIVAL WOW PUTRAJYA..

Korang2 ade pegi ke Karnival WOW minggu lepas??? aku plak, hari jumaat tu dh pegi terjah sbb karnival ni depan opis je.. dapat gak la 2, 3 ketul paper bag sbb melawat both2 diorng tu.. hari Ahad tu pegi lagi, saje nak jln2 bawak airiS.. pkul 9 pgi kami dah smpai, sje pgi awl sbb kalo g awl  leh blik awl...lgi pun cuaca skang terlalu panas.. nak2 dlm keadaan aku yg memboyot ni, agak tak sesuai rasenye kalau nk berpanas2 disana..Tapi, ape yng best nye, bukan panas je yg aku dpt, tapi aku siap dapat duit lagi.. bkn sikit ok!!! tapi RM 500 tu.. korang percaye ke ape yang aku ckp ni? kalo krg tk caye pun,  korang kene percaya jugak.......hahaha.. jom tgok buktinya kat bawah...berbaloi..baloi..

rasenye ni la kali pertama Aku pegi karnival aku join game.. tak sngka lak leh menang.. rezeki.. alhamdulillah...
jom layan pic2 kami bersapau di karnival WOW..
adoiii.. panas la ibu.. jom la balik..
dapat pun belon dora.. tak sia2 saya pujuk ibu tadi..


mcm2 rupe budak kecik buat..

hah... hambik..lalat pun boleh masuk daa...
dengan abg haikal n kakak dania
acara menyusun lego.
sebelum game crossword hunt
DOBOT!!1 VERY THE DOBOT..

Saturday, February 19, 2011

AIRIS MENERJAH AQUARIA...

hari sabtu lepas kami ke KLCC.. mmg saje nak jln sane...tujuan utama kami nak bawak airiS ke AQUARIA.. tgok fish besar2.. dah lame dah sbnarnya nak bwk airiS g sana, cuma mase dan umur airiS tak mengizinkan.. skng ni airiS da 1 Tahun 5 Bln.. dah sonok bwk jln  dan pling sonok main kejar2 sampai aku tak larat nak kejar..jom layan pic smbil bercerita.. x larat den nak tulis panjang2..

dengan xcitednye dan terujanya melangkah nak pi tgok 'PISH' die ckp
pic atas: cm tu la kami kalo berjalan.. kami ke kiri, die kekanan.. papa jln kedepan, die jln keblkang.. sume tempat nak singgah..soba yo lah..
pic bwh :Suke bebenar tunjuk perut yang agak2 boroi tu..
hah! kami dah sampai dah ni.. nak g jln mane dulu ye??
1st locations : tengok ikan piranha dulu
2nd place: tgok bintang kecit2 dulu..airis suke sgt ..
 siap jerit2 bagai..
kebetulan time kami sampai tu ade seisi bagi ikan makan.. so dpt la tgok mcm2 ikan ade kat situ.. time nak amik gmbar dgn org yg tgh bagi ikan mkn tu, airis punye jerit la.. 1 aquaria tu dgr.. takut bebenar die ngan org tu..
pastu sempat pulak buat WAXHAND yang guna lilin tu.. asalnye nak buat kat tgn,pastu dah si kecik tu tgn die xleh duk diam, kena la buat kat kaki..

pic kat bawah: Terowong time...
best tul time ni.. melopong2 mulut airiS tgok bermacam2 ikan.. kalo ade ikan besar, die tkut jgk.. tapi xde la sampai nagis.. pastu, kali kedua round dlm terowong tu, airiS tak takut dah..






pish! pish!..
die dah start dah buat prngai..nak jalan sendiri, xnak pegang..
ni yang aku paling lotih nak melayan kerenah die ni.. ni kalo papa die nampak, 

kompom kene sedass ni..
tapi bukan mase ni papa yg snap gmbar ke? dh kompom2 la papa die nampak ye tak?hehehe


ni tah anak cine mane pulak yang die peluk tah.. pantang tul nampak kawan.. nak kiss la.. nak peluk la.. nak pegang tangan la..anak cine tu buat derk je ngan die..
last skali sblum balik, amik gmbar dulu kat gigi ikan paus ni.. gambar aku ade, tapi malas nak upload disebabkan masalah2 yang agak tidak semenggah..hahaha

note: best tul dapat menggembirakan hati anak2.. sedar tak sedar lagi 3 bulan je lg airiS nak dapat adik... 3 bulan je lagi, kami nak bagi sepenuh kasih syg, sepenuh kemanja manjaan pada airiS... pasni semuanya nak kena kongsi ngan adik..
bermanja lah kamu sepuas puasnya airiS... tapi bkn bermakna bile dh ada adik nt kamu tak leh manja, cuma kamu kena berkongsi segala2nya.. ibu dan papa ttap sayangkan kamu SEADANYA..

Tuesday, February 15, 2011

PERASMIAN PEMBUKAAN AIRIS WALL DECO

Salam kawan2... harii tu kan ade cakap pasal blog bisnes saya ni kan? 
so, baru hari ni nak buat perasmian la kononnye.. 
padahal blog tu dah beroperasi lebih 2 minggu..
Meh nak cite skit pasal Blog baru tu...
Sebenarnya kami buat bisnes ni sejak dari bulan JULAI  tahun 2010 lagi.. 
mula2 sekadar tuk cuba2 dan untuk buat hiasan rumah kami je..
Pastu terdetik pulak nak iklan kan kat MUDAH.COM.
mane la tau, ada org berminat dengan COTTON FRAME kami tu.
Dengan tak disangka2, sambutan diluar jangkaan..
tak menang tangan kami nak buat.. asal balik keje je,
aku terus buat frame..hari minggu pun same.. duk bertukang ngan my asben..
kami buat cume berdua.. tiada pertolongan dari sesiapa pun..
Alhamdulillah... Dari hari ke hari, oder tak putus2.. sesape nak oder, 
kami cume email kan je design2 tuk mereka pilih.. so, 
bertambah skit la beban tu.. nak kena email sorang2...
So, kami ambil keputusan tuk buat Blog Bisnes kami. 
Senang untuk customer buat pilihan design mana yang mereka berkenan.. 
Blog tersebut kami namakan dengan 
AIRI'S WALL DECO
LINK:
Tercetusnya idea ketika kelahiran permata hati kami 
AIRIS MIA DARWISYAH BT HAFIZ
betul kata orang, setiap anak tu, ade rezekinya tersendiri...

so, pada semua teman2 bloggers, silalah view blog baru kami..
dan sokonglah kami tuk terus maju.. Insyaallah kami akan menaja 
sebuah contest yang akan dilangsungkan oleh rakan blogger iaitu
dengan 
hadiah utama 3 pcs AIRI'S COTTON FRAME termasuk postage.

semoga ALLAH memurahkan rezeki kami sekeluarga...Amin..


Sunday, February 13, 2011

UPDATE 24 WEEK'S CHECK-UP MY BABY

2 Februari 2011, ade appoinment ngan Doc. Kham kat HPAN..
Sepatutnya appointment aku check -up ngan klinik govt mase 31 Jan hari tu.. 
aku x pegi punsebab dah nak pegi ke HPAN pulak 2 hb tu kan.. 
bape kali plak aku nak check-up ye tak??
Check-up kali ni baby dalam keadaan baik... sihat.. 
dan yang penting kuat menendang2 dan melonjak2..
kalo kakak nya dulu, kuat tersedu.. sampai la besar ni, 
kalo kene geli, otomatik die tersedu..hehehe..
Buku merah pun ok je kali ni.. x de tulisan dakwat2 merah macam sblum2 ni.. 
kencing kotor la, berat tak naik la,.. tapi bab berat tak naik ni, 
mase check -up hari tu berat aku cume naik beberatus gram je.. 
Alhamdulillah... naik jugak wlaupun skit.. 
tapi, Doc Kham kate, baby sihat dan berat baby pun ok.. 
kalo berat ibu tak naik, baby pun tak membesar, tu yang bahaya... 
tapi, alhamdulillah.. semua nya ok.. 
Mase scan tu, doc. Kham tak sempat lgi cakap sex baby, 
aku dah cakap dulu.. sbb aku dah nampak...hehehe.. 
Papa tersenyum je... Pasni dah boleh beli baju baby dah... 
Tapi, baju Arwah Abang ngn baju Kakak Airis pun masih 
ade yang belum pakai lagi... beli skit2 je la..x elok membazir...=)
agak2 adik airis ni GIGIRL OR BOBOY YE??? 
hmmmm.. suprise!!!!  

Kakak airis mase kat hos, sempat lagi pau sticker abang tu.. 

Thursday, February 10, 2011

AJEEEBAAA... AMMMMAAHHH... KINI HANYA KENANGAN...

Hahaha... tah pape tajuk aku tu kan? 
mesti korang tak paham.. 
Actally , tu la perkataan yang Airis gunakan 
mase mule2 pandai cakap dulu.. 
memula AJEEEBBAA... 
bangun tido ckap ajeeba sambil gelak... 
"Ajeebaaa hahaha".
mcm tu la lebih kurang.. 
nampak belon ckap ajeeba.. 
nmpak gambar kartun pun die panggil ajeeba.. 
pendek kate sumenye ajeeebaa laa... 
tapi skang, perkataan Ajeeba tu, jarang skali die nak sebut sebabb byak perkataan lain yang Airis dh leh sebut...

Lepas Ajeebaa.. airis suke cakap 
AMMMAAHHH plak..hahaha... 
geli tul ati aku kalo die cakap ammah.. 
siap ngan muke berkerut2 lagi.. 
Airis cakap ammah tu time tgah marah atau pun 
die tak suke sesuatu benda.. tapi skang ni, 
kalo aku cakap ammmahh, die buat derk je... 
hmmm... tinggal kenangan jugak. kenangan yang 
tak mungkin aku lupakan dalam hidup aku...

Skang ni, airis ade dapat perkataan baru plak.. 
perkataan baru yang AiriS sebut2 tu ialah.. 
DIDI.. DIDI.. 
haahaha... nak tau ape itu DIDI??? 
nanti cite.. nanti cite ye....

P/S Anak itu adalah anugerah yang tak ternilai dalam hidup kita... Dia juga penawar dikala duka... Sayangilah anak2 anak anda....