Friday, December 31, 2010


wahhh.. lagi 2 minit je nak masuk tahun 2011.. ( rajin plak aku buat entry tgah mlm 2 bute ni)
tinggallah 2010 dengan segala suka dan duka...
semoga tahun 2011 akan menjanjikan yang terbaik buat diri ini dan keluarga..
lagi gembira dalam tahun 2011 akan hadirnya orang baru dalam family.. Insyaallah...
buat semua kawan2.. ampunkan segala salah silap dan segala dosa...
Tahun ni akan berusaha menjadi isteri yang baik.. ibu yang baik.. anak yang baik dan segala yang baik2... Amin... SALAM TAHUN BARU!!!

Thursday, December 30, 2010

AIRORA!!! SAME KE??


ni sume keje anty nad ngan anty lela ni!! hehehe..die curik gambar airis kat fb pastu die edit letak dora kat sbelah.. same ke? heheheh... slalu kalo bwk airis g jln mane2, ade je org ckap.. eh, adik ni cam DORA la.. mgkin sebab rmbut airis lbih krg cam dora kot...hehehe.. walauape pun, anak ibu ttp comei dan bijak..( spe lagi nak puji anak sendiri kalo bkn ibu die)

Thursday, December 23, 2010

CIRIT BIRIT VS MUNTAH MUNTAH

Adoi... tak tahan rasenye... kesian baby yang ade dalam perut ibu ni... kesian kat kakak airis yang x dipedulikan ibunya yang sedang sakit...dan kesian jugak kat papa sebab kene jage ibu, n ulang alik bawak ibu ke hos n klinik... tak tau makan ape sampai jadik camni...start hari rabu pagi aku muntah2 n cirit birit..mase tu pkul 5 pg. cpt2 call papa suruh balik dri balai sebab mase tu pun airis muntah jugak.. aku mmg dah x larat.. dengan skit perut lagi... papa sampai je trus g hos putrjaya.. doc nak masukkan air, tapi aku kate tak payah sebab airis ade kat luar ngan papa die.. kesian plak die mnunggu lelame.. so aku amik ubat ngn MC je..(alasan semata2.. sbenarnye takut nak masuk air..ngeee)
Pas blik rmh tu, aku nye cirit ngan muntah start blik.. papa dah bising.. dah bebel2 kate aku ni nak ikut kepala sendiri je,... doc nak drip air, x nak.. bla..bla..bla... mcm2 lagik die bebel kat aku.. tahan je la telinga...hehehe.. tghari tu kami ke klinik plak... nak bwk airis, sbb cirit airis pun dah makin kerap... so,aku pun g check skali lgi kat doc.... tapi, still jgak bagi air garam, sbb doc x leh bg aku ubat cirit sbb aku pregt..so..dpat la mc tuk 2 hari.. lega... sampai ke petang tu aku xleh nak mkn pape.. x lalu.. mkn muntah..minum muntah... so, pkul 7 tu aku nekad suh papa bwk aku g Hos Putrajaya blik.. sian papa ngan airis.. penat diorg layan kerenah aku... sampai kat hos, ape lgi.. kene drip 2 pain air...pastu, trus perut aku memulas2 lapar.. baby dh tendang2 sbb dr pagi x mkn pape.. sian baby... tapi kesian jugak kat airis ngn papa.. kene tunggu aku 2 jam kat luar.. duk dlm kete.. dah la airis pun x bape sihat... maafkan ibu ye airis... so skang ni, aku dh ok..
CUME AIRIS.... APE DAH JADIK NGAN AIRIS????
in the next entry....

Airis yang x duk diam kat hos.. abis sume orng die nak usik...papa dah bosan menunggu... walupun patient x ramai, ttap berjanguut menunggu...
keadaan dalam emergency ward putrajaya.. seriau aku... aku sorang je dlm tu..ni lah rupenye tangan aku yang skit la sngt tu.. lebam sampai hari ni tak ilang...

PICNIC YANG TAK DIRANCANG...

Hmmm.. lame tul blog ni sunyi kan.. tuan punya blog diserang keracunan mkanan( akn diceritakan kemudian.. nak cite dulu psal entry yg tertunggak2 ni) bile tuan punye blog dah ok dan kembali ke opis, ade pulak org yang telah merosakkan jiwa tuan punya blog sampai terkeluarnye entry yang lepas tu... so, terhalang lagi nak story cite2 yang lain... so............ kali ni baru la tuan punye blog berkesempatan nak buat entry, walupun cirit birit n muntah2 masih menghantui diri... hehehe
Ahad lepas kami ke PD.. x rancang pun.. just cakap ngan papa " papa, jom bwk kakak mandi laut nak?" papa kate "ok..jom..." hmmmm... ape lagi... masak sambal ayam n masak nasik ngan sup airis, terus gerak ke PD... lame dah tak g mandi laut.. mase 1 st time bwak airis mandi laut mase umur die 5 bln... seronok tul airis dapat peluang mandi laut n main pasir... jom tengok gambar, jgn sampai korang muntah air laut dah la ye...hehehe

wahh... best nye.. papa ngan ibu nak bawak g mandi laut...anak papa yang comei lagi notti..hehekami..... otw g PD..

sampai2 je tepi pantai, airis terus meluru nak mandi sambil tunjuk2 laut.. x sempat nak ganti baju mandi dulu.. ngn pampers2 pun die bedal bawak dalam laut.. nasib baik tak yak yak..heeee

peace versi airis.. bukan 1 malaysia tau...





dah.. dah... jom naik.. papa dah penat ni.. g main pasir ngan ibu lak..


peluang yang takkan dilepaskan... bukan senang ibu nak bagi main pasir cam ni.. hehehe.. xpe.. biarkan airis dengan dunianya... ibu! plez don't disturb me ok!...


kami dah nak balik.. tapi, geram je nak terjun dalam air tu lagi..

tata... nanti nak ajak ibu ngan papa g jalan2 lagi...

SEKADAR TEGURAN TUK SESAPE YANG TERASA...

skng ni aku tgah pregt kan.. so, kompom2 la emosi aku ni x stabil...
so, org2 tertentu jgn nak membangkitkan kemarahan aku
or ckp blakang2 benda yang tak sepatutnya tentang aku ok!
sebab aku ni jenis suke sound direct je...
kalo xnak diri tu rase malu, so x perlu la menimbulkan spekulasi ok..
hari isnin aku EL sebab pengasuh Airis cuti seminggu...
aku pun dah ckap ngan bos yang minggu ni mmg aku x leh nak dtg
sebab jaga anak... hari selasa aku g ofis mcm biasa.. tapi ptg tu aku g regular check up.. tu pun sepatutnya tarikh reg check-up aku 15 hb hari tu.. baru hari selasa tu berkesempatan nak pegi.. hari rabu n khamis aku MC, sebab aku diserang cirit birit n muntah2.. sampai satu hari duk hos drip air.. ade ke ko nak tnye??? tak de kan??? ? tetibe, datang keje hari ni, ade pulak aku dengar mulut x de insurans cakap aku ni asik g check-up je.. bape kali nak g check up? check up ank ke? check up mak nye ke? eh????? ko boss ke??? ni dah lebih.... bos pun x penah ckp aku cam tu.. ko belum beranak, belum mengandung, belum kene alahan, belum tibe mase ko sakit, boleh la ko ckap main sedap mulut je... ko ingat aku ni sesuke ke nak g check-up.. nak tercongok kat klinik tu dri pagi sampai petang??? aku rase baru 2 kali aku g klinik sejak aku mengandung 5 bulan ni... so tang mane yang ko asik kate aku g check -up je tu ??? meh explain kat aku skit.. lagi satu, setiap kali aku g check-up, sume ade time slip.. eh..paneh lak ati den ni... so............ jgn nak menuduh aku sebarangan ok.. aku mc ke, EL ke, check-up ke, ko x pyah nak sibuk... aku ade ank kecik n aku pregt... org mcm ko mmg x kan paham.. ade ke aku suh ko bt keje aku mcm aku bt keje ko dulu?????? ade ke aku kisah ko selang 1 jumaat ko half day balik kg, aku mengata ko blakang2??? xde kan.... so, sila duduk depan cermin dan cerminkan diri anda... adakah semua benda yang anda lakukan itu betul?? jgan nak menuding jari kat org je kalo awk pun tak betul... sok -sok kalo ko pregt, ko kene alahan teruk, tiap2 minggu kene g klinik, kene masuk hos, baru ko rase mcm ne... baru ko tau mcm mane ade kat tempat aku skang ni... mase tu nanti meh aku lak nak ckp ngan ko... : eh!! apesal ko ni asik g klinik n pegi hos je?? xde keje lain ke????: rase2 meremang tak bulu ketiak ko kalo aku cakp cam tu?? ko rase nak tampar tak mulut aku ??? mesti ko rase kan...., SOOO... CUBE LETAKKAN DIRI KO KAT TEMPAT ORNG... JANG SURUH ORANG JE MELETAKKAN DIRI KAT TEMPAT KO....ade otak pikir!!! jgna main sedap mulut je... kan dah kene sedasss sound pedass dari aku pagi tadi..SOri la ye...

ko mmg menn SPOIL kn mood aku datang keje hari n...


tak pasal2 blog aku ni jadik tempat melepaskan marah pulak....

Wednesday, December 15, 2010

AIRIS 3RD PLACE SHOPPING WITH KIDS CONTEST..

Alhamdulillah... airis menang lagi... tapi xde la pemenang utama.. cume tempat ke 3 SHOPPING WITH KIDS CONTEST.. tapi gambar yang ibu airis pertaruhkan ni sensored skit.. hehehe... Jom tengok..

TQ SO MUCH TO PENGANJUR CONTEST
http://aiqhil.blogspot.com/2010/12/pemenang-shopping-with-kids-contest.html

CEMPEDAK OH CEMPEDAK....

kali ke -3 aku pregnant tetibe lak kali ni aku teringin sgt nak makan cempedak... mengidamkah aku??? hahahah... mungkin juga... hari2 teringatkan cempedak.. rase macm bau cempedak goreng menusuk2 kedalam hidung ni... bukan aku yang nak makan... tapi baby ok...
heheheh... ye ke? ade juga cari kat pasar malam, shopping complex, tapi hampa... skang ni bukan musim cempedak... k
alo buah nangka tu bnyak la... kat mane nak cari buah cempedak ni ye? kawan2 ku yang aku sayangi, kalo ade terjumpe buah cempedak jual kat mane2 , tolong la bagi tau hamba ye..
sodapnyo.....

lagi sodap kalau dapat yang ni...

Monday, December 13, 2010

ADAKAH AKU DI DERA????

sama sekali TIDAKKKKK bagi jawapan tajuk diatas... ni semua atas kerelaan diri sendiri.. bukan paksaan ok! ni la perangai baru airis sejak 2 menjak ni.. pantang tul tgok ibu die pegang lesung or penyapu...mula la die sibuk jugak nak pegang... rajin sungguh la kamu airis... sampai tertonggeng2 sapu sampah bawah sofa ibu tu...hehehe
bagus juga kamu tolong ibu.. xde la ibu boring buat keje sorang2.. walaupun sekadar meniru ape yang ibu buat, at least kamu belajar buat keje rumah dari kecik ye.. dah besar nt jgn malas2 pulak!


kalo tgok gmbar ni, muke kamu tu sedih je... mcm kene dera..hehehe... padahal buat muke cam tu sebab berat sangat nak angkat penumbuk lesung tu...

siap bersimpuh tu anak dara en hafiz ni.. tak tahannnnn....=)
kat carpet x payah le kamu sapu airis... bukan dapat pun sampahnye...
eh! sempat lak posing... pastu berlari2 nak tgok gambar sendiri kat camera...laaa.... menyinggah negok tengok tv pulak die.. kalo camni, bile nak siap kemas ni?

walauapepun, ibu gembira sangat melihat perkembangan kamu membesar dari hari ke hari depan mata ibu.... semoga anak ibu AIRIS MIA DARWISYAH menjadi seorang anak yang bijak, pandai, mendengar kata2 ibu ngan papa, dan membesar dengan sihat dan kuat!!! we love u so much... uchuk macham mashin ibuuuuuuu...muahhh

Sunday, December 12, 2010

MIZZ U SO MUCH MY BEST FRENZZ..

Sabtu hari tu wedding my fren kat serting.. salah sorang antara 8 org kawan aku dari sekolah dulu... patutnye 9 org.. tapi sorang budak itam dah menarik diri, so...tinggal la 8...hehehe.. Firstly nak wish Wedding Day To my frenzz JULIZA N DAWIE... semoga berbahagia hingga hujung hayat.. x sangka ek, korang kawen.. hehehe...
mase g rmh jue tu, dapat la kami berjumpe.. tapi bukan se
mua lapan org tu datang, cume aku, zila, ana, nonet ngan elis je... nisa ngn zana x dapat jumpe, maybe diorng ade hal kot...

yang tak sangka nye si budak itam tu pun datang jugak... hmmmm... nak cite skit pasal si budak itam tu.. actually, die adalah best fren aku ma
se sekolah dulu... best fren sgt2 sampai tak dpt dipisahkan la kononnye..ecececehhh...
disebabkan terlalu rapat sampai tak boleh dipisah
kan la agaknye kami jadik musuh skang...
panjang kisah nya dan tak perlu nak diceritakan disini... nanti mengaibkan si budak itam pulak... tak baik..tak baik.. ta
k baik...
dan...............................
sampai la ke hari ini, aku tak boleh lagi menerima sibu
dak itam tu
sebagai kawan aku, walaupun kami dah
beranak pinak...
agak2nye bile la kami nak berbaik semula ye??? mungkinkah????
hati ku belum bersedia menerimanya....cewahhhh..
teremosi aku bile cite pasal si buadak itam nih...
berbalik semula cite psl kat kenduri tu, aku tak tgok lgsung muka dia.. nak2 muka laki die... muka anak die sempat gak la aku jeling2.......kejam kah aku????? arghhhhhh tidak...... sesungguhnya masa tdk dpt diulang semula... hanya aku dan si budak itam je yang tau ape sebenarnye terjadi antara kami.... hati ku luka parah, hancur berkecai bagai kaca terhempas ke lantai simen...warghhhahahaha....

meh layan gambar2 reunion kami.. walaupun dah 9 tahun abis skolah, tapi kami x pernah berpisah.. sayang korang sume.. gambar ni reunion tahun 2010 kat Cameron Highlands..
hasil sentuhan kretip kawan ku yang senget.. zee azila.. ekekekek...
pape pun, thankss coz mghrgai our relationship....lawa...


pesanan tuk si budak itam kot2 die terbaca blog aku ni :
anggaplah persahabatan ini tak pernah terjalin antara kita....
aku dengan kehidupan aku,
dan ko dengan komitmen ko yang tak pernah abis sampai lupekan kawan2...
keep it up girlzz!!!!!

ko adalah salah seorng yang paling rugi sbb
mensia2kan sahabat baik ko sendiri...
semua org ade komitmen dan kehidupan..
tapi itu semua bkn penghalang utk kita lupakan kawan...
kawan... dan kawannn............
teruskan dunia ko dengan SUAMI KESAYANGAN ko dan ank2 ko...

Wednesday, December 8, 2010

MY 3RD BABY... INSYAALLAH...

Ni la pic scanning baby mase hari isnin tu.. first time tengok ni...hehehe... seronok je die berenang2... mase g check up tu, kandungan dah 16 minggu kalo ikut kiraan last period... tapi doc Kham cakap, kalo ikut scan sebenarnya baby baru berusia 13 minggu... hmmm... mugkin sebab period aku x btul..dah lari pulak due date .. sepatutnya 22 Mei 2011.. kat scan dh jadik 08 Jun 2011... ermmmm... x kisah la.. janji anak ibu ni selamat, sihat, dan sempurna semasa dilahirkan nanti ye... Insyaallah... semoga Allah perkenankan doa ibu... tak sabar menanti kelahiranmu ke dunia...


ni la pic penuh baby... jelas nampak kepala, badan, tangan, kaki, tali pusat ngan uri... jom zoom lagi skit bagi jelas..=)