Sunday, October 31, 2010

ALHAMDULILLAH.. REZEKI ITU MILIK KAMI LAGI...

01 Oktober : 6.30 a.m..

dah 15 hari period lewat.. biasanya mmg lewat,.. tapi x la selewat ini.. aku pun mmg x sangka Allah nak bagi rezeki pada kami lagi secepat ini.. syukur Alhamdulillah..pagi tu aku saje test.. papa ckp, kalo xde xpe la, kalo ade Alhamdulillah...makin ramai la anak kite..hehehe..
mula2 tu naik satu line je, pastu line lg satu tu, malu2 plak nak naik...samar2 je nampak line nye..=) kami happy sgat... sama2 kongsi kegembiraan dgan airiS jgk sebab aris bakal dapat adik tahun depan.. xde la airis main sorang2 lagi.. kami memang merancang nak tambah anak.. tapi x sangka seawal ini Allah kurniakan kpada kami... Syukur sgt2.. semoga Allah permudahkan segalanya dan semoga janin ini sihat, sempurna,dan selamat sehingga dilahirkan nanti.. Amin.. kawan2 doakan yang terbaik buat saya dan keluarga ya..malu2 betul line yg kedua tu..hehehe..
pregnant test dari anak pertama hingga bakal anak ketiga..

pic 1 : Arwah Muhammad Hadif Naufal Bin Hafiz
test pada 25 MAC 2007
pic 2 : Airis Mia Darwisyah Binti Hafiz
test pada 10 FEBRUARI 2009
pic 3: bakal pewaris kami no 3.. semoga selamat dilahirkan kedunia..
test pada 01 OKTOBER 2010

p/s: ibu simpan semua pregt test ni, tuk kenangan ibu dan papa.. terutamanya arwah abang.. x byak kenangan arwah yang ada bersama kami... ibu akan simpan apa saja yang mengingatkan ibu pada arwah abang walaupun sekadar cebisan kain kapan...SEMOGA ARWAH ABANG BERBAHAGIA DISANA.. BERMAIN BERSAMA BIDADARA DAN BIDADARI SYURGA....JANGAN LUPAKAN PAPA IBU DAN ADIK2 DISINI YE ABANG......

Wednesday, October 27, 2010

DAPAT SUDAH APA YANG DIHAJATI..

Alhamdulillah.. tak sampai 2 tahun menunggu, dapat sudah ape yang kami hajati sebelum ni... hmm.. dapat ape ye??? jeng jeng jeng... hahaha... kami dah dapat KUNCI RUMAH yang kami beli di Seremban 2 pada 16 OKTOBER 2010.. sebelum ni hnya dpt tgok dri luar je, tapi kali ni, kami dah leh masuk kat dalam.. tapi x sempat nak snap gmbar kat dlm rmh, sbb excited sgt mase tu.. sampai terlupa nak amik gambar.. heheh.. xpe, gambar DLM RUMAH akn diupload kemudian..

so, laayan dulu pic kami mase mula2 dpt kunci rmh..heheheEh, ape serius na tu? salah kunci ke ape? hahaha

lambat tul la papa ni bukak pintu.. Airis dah siap ketuk pintu n bagi salam dah..=)
main2 dulu la kat halaman rumh.. hehehe.. time ni airis tgah pijak2 bayang2 die tu.. hahaha, klaka je anak ibu sorang ni..
ha... dah bole bukak pun.. Assalamualaikum....

Alhamdulillah... walaupun rumah kami ni x la sebesar mana, tapi sekurang2 nya kami tak perlu bersusah payah nak cari rumah lagi... tapi sayang, kami x duduk di rumah ni buat setahun dua ni, cuma sewakan dulu.. hmm agak2 ade ke org nak sewa ye? berape nak sewa?pening gak kpla memikirkannya... ape yg penting, kena complete kan dulu dri segi keselamatan.. pasang grill n sgala kelengkapan yg perlu... Insyaallah...minta2 Allah murahkan rezeki kami sekeluarga..Amin...

HAPPY BIRTHDAY MY LUVLY HUBBY... 26 SEPT 2010



Post sblum ni cite pasal besday my little Princess AIRIS".. Post kali ni berkisar tentang besday my hubby plak.. sebab papa ngan anak kesayangannye kongsi besday selang sehari je.. papa 26 Sept n Airis 25 Sept.. hmmm.. mmg serasi la mereka berdua ni.. kalo bergurau x hengat dunia...hehehe...
HAPPY BESDAY YANG KE 28 BUAT SAYANG... SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR, DILIMPAHI REZEKI YANG BERKAT, DAN DIREDHAI DUNIA DAN AKHIRAT.. SEMOGA MENJADI SUAMI DAN PAPA YANG TERBAIK BUAT IBU DAN AIRIS..KAMI TERAMAT- AMAT SAYANGKAN PAPA... YOU'RE MY LUV, MY HEART N MY SOUL.BESDAY BOY N BESDAY GIRL... LUV U ALL..


Nak tau hadiah ape yang ibu bagi kat papa??
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
tarraa... ni la hadiahnye...=)

Thursday, October 21, 2010

SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA CINTA HATI KAMI... AIRIS MIA DARWISYAH

SETAHUN.... PERJALANAN HIDUP AIRIS
tanggal 25 september kembali lagi.. tarikh yang terlalu istimewa dalam hidup ibu.. tarikh ini jua Allah mengurniakan kami cahaya mata kedua.. ibu bersyukur pada Allah kerana memberi peluang untuk menjadi seorang ibu... akan ibu berusaha menjadi IBU yang terbaik untuk anak2 ibu.. INSYAALLAH..

25 Sept 2009.... 10.32mlm...
haccccuuummmmm( terbersin)... uwa...uwaaa....uwaaa........ suara pertama yang ibu dengar setelah ibu bertarung dengan kesakitan semasa melahirkan airis... airis terbersin dulu, pastu baru menangis.. saat airis terbersin tu, sempat papa ambil gambar airis.. sungguh indah dan berharga nya saat itu...hmmm( tersenyum ibu sorang2)Saat ni terlalu bermakna buat ibu...akhirnya, Allah berikan jua nikmat ini kpada kami berdua.. teringat ibu mase arwah abg Naufal dilahirkan tanpa nyawa...setahun kemudian Allah gantikan pula dengan kelahiran kamu AiriS.. Airis lah penyeri segala galanya bagi kami...
saat jari jemari halusmu menggenggam tangan ibu...syahdu.....

Sebulan berlalu....
berpantang selama sebulan smbil menjaga dan menyusukan kamu dengan susu ibu sungguh x dapat ibu lupakan... senang sgt jaga AiriS... minum susu... tido... minum susu.. tido... mase tu ibu berpantang sendiri je sambil ditemani papa.. wan airis kena blik kampung sebab ade perkara yng lebih mustahak lg nak diuruskan.. wan smpat jaga ibu mase hri pertama dan kedua airis lahir je.. tapi xpe, papa ada tolong ibu.. sblum pgi keje, papa siapkan rebusan air mandi ibu, panaskan tungku ibu, siapkan air milo dgan roti tuk ibu, semua papa buat.. tugas ibu cuma nak mandikan kamu je.. terima kasih sgat pada papa sbb jaga ibu.. I LUV U PAPA..

3 bulan...
5 bulan...
airis dah besar.. dah pandai bergaya dah pun.. seronok sgt bwk airis jalan2 time ni.. x byak kerenah..

6 bulan...
airis dah boleh berdiri.. tapi airis lum pandai merangkak lagi...

7 bulan suda...

bahaginya hidup kami airis.. dengan kehadiran kamu di sisi...

8 bulan...
pandai buat mimik muka.. nak ambil hati ibu dan papa...hehehe.. kelakar je time ni.. airis nak turun dari chair tu.. tapi papa x kasi.. tu yg airis buat muke camtu..

10 bulan...
makin pandai kamu airis... gambar ni yang paling ibu suka sgt2..

11 bulan...
membesar bagai johan.. umur ni airis dah pandai berjalan tanpa sokongan.. airis leh jln sendiri...

SETAHUN SUDAH AIRIS MENEROKA DUNIA.SESUNGGUHNYA, SAAT SETAHUN MEMBESARKAN KAMU AMAT2 IBU RINDUI..SAAT INDAH MENATANG KAMU SETELAH MELALUI KEPAYAHAN ADALAH DETIK INDAH YANG TAK MAMPU DIUNGKAP DENGAN KATA-KATA...

Selamat Hari Lahir AIRIS MIA DARWISYAH cinta hati papa dan ibu... semoga kamu mendapat keredhaan didunia dan diakhirat, menjadi anak yang solehah, jangan sia2kan hdup kamu.. jadilah orang yang berguna dan mendengar kata2 kami Amin...IBU doakan kebahagiaan buat kamu Anakku AIRIS...

PUISI BUATMU AIRIS..

Anakku.. lihatlah sekelilingmu..
inilah dunia mu...
inilah pentas permainanmu...
jangan gentar, jangan gerun...
bangunlah kau berdiri gagah...
usah mengundur, usah mengalah...

wahai anakku..
usah kau meninggi diri...
atau sombong dan saling membencii...
ingatlah pada Tuhan mu...
taatlah pada ibubapa mu..
bulatkan segala tekad mu..
dan berpeganglah pada janji-janji mu...
sesungguhnya anakku..
dunia ini adalah milikmu..
janganlah dipersiakan segalanya...
janganlah dibazir peluang yang ada...
ingatlah anakku....

Monday, October 18, 2010

I MISS U LIKE CRAZY

HATI IBU TERASA TERAMAT2 RINDU PADA KAMU SAAT INI AIRIS.. TINGGALKAN KAMU PADA 'MAK'(panggilan airis tuk pengasuhnya) PAGI TADI AMAT2 MERUNTUN HATI IBU.. DENGAN BADAN YANG PANAS, MATA YANG KUYU, DAN TANGISAN YANG SAYU MEMBUATKAN KAKI IBU TAK MAMPU MELANGKAH TUK MENERUSKAN PERJALANAN KE OFIS.. TAPI APAKAN DAYA, IBU TERPAKSA..IBU DOAKAN ANAK IBU CEPAT2 SEMBUH DAH SIHAT SEPERTI SEDIAKALA... BERMAIN, BERGURAU, SEMUA ITU IBU RINDUKAN.. SUNYI RASANYA HATI IBU TANPA GELAK TAWA MU SAYANG... IBU TERAMAT2 SAYANG KAN KAMU AIRIS..
I MISS U LIKE CRAZY..

PS: RNDU JUGAK KAT PAPA AIRIS

TAHNIAH BUAT AIRIS..

tahniah buat airis sbb berjaya masuk top 12 dalam contest anjuran mamalyna. TQ kpada juri yang memilih ye.. tak sabar nak tnggu keputusannya esok.. tunggu
nak tengok senarai pesertA yang lain KLIK SINI
nak tgok link entry klik kat sini
http://ayucontest.blogspot.com/2010/09/sweet-cute-baby-exploration-time.html

Saturday, October 2, 2010

My 1st Outing with ALANGRAPHY

Walaupun dah berbulan2 aku pegi outing ni, tapi baru skang aku nk post cite dlm blog...hmmm..punye la lame.. dh berkulat dh pun ini cerita..hehehe... ni la 1st time aku join outing photography semenjak beli kamera... Outing Kat sungai congkak hulu langat selangor dengan ALANGRAPHY..tapi smpai skang pun aku kurang arif nak gune mode manual... xsempat nk mentelaah lagi.. bz dgn tugas harian dn tugas2 dirumah sbgai isteri dan ibu.. xpe, lame2 nt pandai la tu.. cume kena byk practice je... aku bkn nye nak jadik photographer pun.. cume sekadar suke2 ambik gmbar sekeliling terutamanya merakam gelagat2 anak sewaktu dia membesar... jom layan pic...





Friday, October 1, 2010

KERENAHMU DI LENSA HATI KU... SYAWAL 2010

WAJAH2 DI 1 SYAWAL... KALI PERTAMA BERAYA DENGAN CINTA HATI TERSAYANG...


Malam Raya.. Main bunga api bersama sepupu sebelah Papa..

HAI SEMUA... SELAMAT HARI RAYA...CANTIK TAK BAJU RAYA SAYA?ERMMMM... IBU SURUH POSSING PULAK
MERENUNG MASE DEPAN SAMBIL HINGUS MELELEH...HEHEHEH
ALAMAK IBU NI... ORG LAIN SUME DH SIAP.. IBU LEKA AMBIK GAMBAR JE...SIAP LA CPT IBU..AIRIS NAK DUIT RAYA NIE...

MOOD KEMBALI BER BLOG..

Salam kawan2... hmmm.. lame sungguh blog ni terbiar bersawang tanpa berupdate... nak kate bz di opis, mmg bz pun skang.. xde mase lngsung nak update blog ni.. byak2 cite2 basi yang aku simpan tuk di update... so layan kan je la ye kawn2...