Thursday, July 29, 2010

JUADAH BERBUKA

Semalam aku puasa... dh nak dekat2 nak bulan Ramadhan, baru nak ganti puasa kan?..hehehe biasela.. keadaan tak mengizinkan sebab hari tu aku full breastfeed airis.. skang ni susu pun dh x berape nak ade lagi... so, tahap kelaparan tu boleh di tahan lagi la berbanding mase breastfeed dulu..
tetibe terajin plak nak upload juadah berbuka semalam.. jom layan..Sayur Cendawan campur Petola

Ikan Keli masak tempoyak

Lala Goreng Cili / Serai

And... pembuka Selera pada petang semalam BAKES POTATOES WITH BLACK PAPER CHEESE(^0^)

Wednesday, July 28, 2010

MAMALYNA'S GIVEAWAY :'KETUK-KETUK RAMADHAN'

nak join contest lagi? jom join contest ni anjuran mamalyna..
sesiape yang nak join kilk kat banner t ye.. kate mamalyna, contest ni bersempena menyambut bulan Ramadhan yang mulia..
tarikh tutup contest pada : 10 Ogos 2010

BABY IBU GIVEAWAY : BABYRUFFKINS


Kali ni nak join BABY IBU:BABYRUFFKINS... mane tau ade rezeki lagi tuk menang giveaway ni... giveaway ni dibuka dari 6 Julai hingga 6 Ogos 2010... yang menariknya giveaway ni, hadiah bleh pilih sendiri... dan hadiah yang menjadi pilihan ibu airis ialah...kalo nak join klik kat banner tu ye kawan2..
kenapa ibu airis pilih LeapFrog AlphaPet Explorer ?

memandangkan airis baru nak pandai bercakap.. elok la bagi die mainan Alpapet ni.. kalo tekan ade bunyian dan bacaan ABC... sangat sesuai untuk minda dan perkembangan otak bayi bagi memudahkan die belajar dan mengenal huruf...memandangkan saiz nya yang tidak berapa besar, senang la airis nak dibawa kemana-mana...

Tuesday, July 27, 2010

Welcome To The World Darwish Aiman

27 July 2010 bersamaan 15 Syaaban 1431 hjh jam 3.09 petang..jatuh pada hari NIFSU SYAABAN... lahirlah seorang lagi khalifah di muka bumi Allah ini.. Lahir dengan berat 2.89 kg Bernama DARWISH AIMAN diberi oleh mama dan papa nya.. semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada kedua ibu bapa kamu ye aiman...TAHNIAH buat kaklang dan a. sharul kerana menimang cahaya mata yang ketiga.. Semoga Allah memurahkan rezeki kamu sekeluarga...

CONTEST- BERAPA EKOR ANAK SAYA

hahaha.. aku telah di tag kan oleh kawan baru SALL untuk join contest ni..heheheh.. tq sall
jom join reramai ye... teka berape ramai anak si omie ni... tarikh tutup contest ni sampai omie beranak..hahahah.. lain dr yg lain contest ni.. senang je syarat2 nye.. kalo nak join klik
http://iristory.blogspot.com/2010/07/contest-berapa-ekor-anak-saya.html
kat bwh ni saya tag kan kawan kawan saya...
1. mamawafiq
2. kak jue
3. kak ummi
4. fariza
5. kak.ani

selamat mencuba...

Monday, July 26, 2010

Alhamdulillah.... Murah Rezeki


Hari ni murah sgat rezeki.. pagi td ade makan2... tghari td dpt plak sndle crocs dr pakcik kat bahagian aku ni.. walaupun tiruan, tetapi org dh bagi.. alhamdulillah sgt2... terima kasih ye pakcik..
petang ni plak, dpat 3 jenis kerepek dr Pn. Hermawati Bhg Penguatkuasa... terima kasih Ema..( mmg pggil die ema je.. wlaupun jaw. die tggi dr aku).. Smoga anak dlam kandungan tu sihat walafiat hendaknya.. semoga Allah memurahkan rezeki kamu semua.. Amin... x sempat nak upload gambar...

Wednesday, July 21, 2010

FUNNY VACATION CONTEST

jom join FUNNY VACATION CONTEST kat
http://jomjomcak.blogspot.com/2010/07/funny-vacation-contest.html
contest ni anjuran diana..
hmmm.. nk gmbar yang funny mase bercuti ye.. jom tgok, gmbar ape yg menjadi pilihan ibu airis..

taraaaa....

nak cite skit pasal vacation ni..
Tempat bercuti : Cameron Highlands / Cactus Valley
Masa : 25 Jun 2010
Time ni kami tengah cuci2 mate tgok cactus.. mulenye kwn kami nak ambil gambar airis dengan papa je.. bile die cakap " airis....senyummmm" aku pun berlari dan terus peluk papa die dari belakang.. si airis plak, mase candid gambar ni boleh plak die meliukkan kepala die kat belakang...so, tu yang nampak kaki dengan tangan je tu...heheheh... ni la potrait family kecik kami yang saya rase kelakar.. bile tgok pic ni, kompom saya tersenyum sorang...

Airis First Teeth


15 JULY 2010.. mase ni airis dh 9 bln 20 hari..Gigi pertama airis baru nak tumbuh.. tu pun sebatang je.. ok la tu.. punye la lame ibu nak tunggu gigi airis tumbuh.. pas ni dh ade gigi jangan gigit orang pulak ye airis...hehehe

Season 4 - CUTE FUNNY EATING BABY

kita bercontest lagi.. kali ni contest dari http://www.suziey.com , http://www.malinasiam.com dan http://damiaqish.blogspot.com hadiah mmg tip top...jom join ramai-ramai... sape nk join klik kat banner tu ye..
dan gambar yg menjadi pilihan ibu airis ialah.....
Nama : AIRIS MIA DARWISYAH BT HAFIZ
Umur Mase Dalam Gambar : 6 BULAN
Nak cite skit pasal gmbar ni.. mase ni, tengah suap airis makan.. mase tgah suap tu, airis kepit sudu guna mulut.. kuat gile die kepit.. puas gak la ibu die ni tarik2 pun die x nak lepas... last2 die jatuhkan sendiri.. pastu die gelak besar.. pandai plak airis ni nak bergurau ye...hehe

so kawan2, jom la ramai2 join contest ni k! hadiah die memang menarik dan lumayan iaitu
" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

SEKALI LAGI.. SESAPE YNG BERMINAT NAK JOIN, SILA KE
http://www.suziey.com/2010/07/season-4-cute-funny-eating-baby.html


CONTEST AKSI SI MANJA DI PLAYGROUND

Kli ni nak join contest aksi si manja di playground plak... contest ni dianjurkan oleh http://mazlyna.blogspot.com
tarikh ttup penyertaan pada 31 July 2010 jam 1.15 pm iaitu tarikh lahir ank dara kepada tuan punya blog...kpada kwn2 yang berminat nak join boleh la klik kat sini atau kat banner bwh tu ye.. selamat bercontest.... Contest ni berakhir pada 1 August 2010 ye.. cepat-cepat
dan gambar yang menjadi pilihan aku ialah.....
taraaa.....
Nama: AIRIS MIA DARWISYAH BT HAFIZ
Umur : 8 Bulan
nak cite skit pasal gamba ni.. mase ni airis kat playgroung Toy r' us di Mid Valley.. tu buat muke mcm tu sebab suke sangat dapat naik kat gelungsur... tapi x pandai turun sendiri... kalo bab bergambar, suruh je senyum.. gerenti muke mcm ni la yg airis buat...

CONTEST DADDY CUTE BCOZ OF ME

kali ni nak join plak contest ni.. npak cam menarik.. lgi pun esok da nak ttup dah contest ni.. saje nak mencuba nasib.. mane tau ade rezeki Airis.. contest ni dianjurkan oleh http://cutekiddykiddy.blogspot.com sesiape yang nak join contest ni, bleh la ke laman web tersebut ye..
ni la gambar pilihan aku.. gambar ni di snap semasa kami ke cameron bulan Jun 2010. mase ni airis baru 9 bulan.. airis mmg suke dan teruje sgt kalo papa die cium dan lambung2 die.. AIRIS ANAK KESAYANGAN PAPA!

Tuesday, July 20, 2010

JOM JOIN GIVEAWAY FROM RUSIA & MESIR

JOM JOIN GIVE AWAY FROM RUSIA & MESIR....Ada 10 hadiah untuk 10 pemenang bertuah .. 5 dari Mesir dan 5 dari Rusia... pilih salah satu je ye...kalo berminat, sila klik GIVEAWAY FROM RUSIA & MESIR

jom ramai2 join giveaway ni.. mane tau ade rezeki..heheh


Ney Ezzo' Giveaway!

Jom join contest lagi.. kali ni contest Ney Ezzo' Giveaway anjuran Ney Ezzo... ada 3 hadiah misteri untuk dimenangi.. mcm menarik je kan? saje mencuba nasib n sekadar suka-suka.. mane tau ade luck lagi..ngeee.. Closng Date: 1 Ogos 2010.. so, cepat kawan2 join contest ni kat sini

Terliur dgn Ayam Golek Mamawafiq

Smlam, mamawafiq telah mengupload gambar ayam golek versi mamawafiq yg die buat hari ahad lepas request from hubbynye.. Punye la aku terliur dengan ayam golek mamawafiq tu...nak2 plak si mamawafiq ni siap anta mms pic wafiq bersama ayam golek mamanya kat aku mase ahad tu... terasa kat tekak ni, walaupun aku tgok gmbar je..hhmmmm sdpnye...

soooo.... aku dengan bangganye tlah membuat ayam golek versi cincai cincai petang smlam.. walaupun cincai.. ttp sedap ( bak kate my asben..) heheheh... sape lagi nak puji kalo tak asben aku...
layan la pic ni.. jgn ade yang terliur ye..
AYAM GOLEK VERSI CINCAI-CINCAI

Sunday, July 18, 2010

mY 2nD aWard... TQ iBu ImaN..

Tq to Ms. Fariza coz bagi Award kat blog saya yang x seberapa ni.. Ada juga org yg sudi menghargai blog ni ek! heheh.. anyway, TQ SO MUCH TO IBU IMAN..

NAK BAGI JUGAK AWARD NI KAT KORANG..

http://annurbalqis.blogspot.com
http://thesomellomels.blogspot.com
http://mamawafiq.blogspot.com


Thursday, July 15, 2010

PuTrAjAyA FlOwERiSt...

Hari ni dah masuk 6 hari berlangsungnya FLORIA putrajaya... kalo nk dikire, dah 3 kali aku pegi menerjah bunga bungaan yang ade kat sana.. al-maklumlah, tapak floria tu depan ofis ni je..tu pun nasib baik la hari sabtu, ahad ngan isnin lepas aku blik kmpung.. kalo x, hari2 le aku menerjah ke sana...
hari selasa tu pegi bawa airis.. tu pun dh pkul 6 ptg.. airis plak bad mood.. baru bgn tido... so, x brape best sgt nk jenjalan....layan je la pic kat bwh ni..
dalam floria pavillion..
airis buat muke geli tgok muke ibu die pegang itik...pssstttt... sbenarnye ibu die pun geli..

hmmm..kamu buat2 seronok ye airis..

Wednesday, July 14, 2010

AkU TeRpAkSa....

Aku terpaksa...aku terpaksa.... kalo ikutkan hati, mmg aku x nak.. aku xnak potomg rambut airis... aku nak rambut die panjang... tapi, sejak 2 menjak ni, ruam kat tengkuk airis dh makin byak, ruam kat dahi pun dah makin tebal... hmm.. pening jgak aku memikirkan... so, aku dah bincang ngan my asben tuk potong rambut airis yg panjang n tebal tu pada 09 JULAI 2009... xpe la, demi untuk keselesaan airis, aku rela... nt rmbut airis leh panjang lagi kan.. jom layan pic airis gunting rambut..tgok depan ye dik..anty nk gunting rambut adikheheh.. ape la yg org ni buat kt rambuat airis.. geli la kpla airis..
amboi...amboi.. x toleh kiri kanan nampak..
seisi mengumpan... papa umpan airis buku sb airis dh mula nak usik sane sini..hehhe
hmm... dah siap..ok jugak rmbut baru nih...
eh! ape ni.. panas la ibu....
uwa... uwa... airis tak nak..panas la ibu...

Sunday, July 11, 2010

AiRiS Vs VeSpA

yeayy... airis dpt beskal.. hehehhe.. kalo airis dh leh ckp, msti die jerit cam tu kan.... 4 julai 2010, kami belikan airis tricycle.. tricycle ni ala-ala vespa, cume xde enjin je..beli kat mane lagi kalo x kat my dear werehouse sale kt puchong.. nasib baik airis suke.. bkn ape tkut gak jadi mcm kami blikan die playskool gear hr tu.. menjerit2 xnak naik benda alah tu..hehehe.. kalo yg ni, airis teruja sgt.. kalo nangis je, letak dlm beskal, tolak dlm rumah pun xpe, janji naik beskal... airis..airis... x kering gusi papa ngan ibu menengok telatah kamu.. smoga membesar dgn kuat, sihat, dan bijak ye ank ibu! muahhhhh... airis bwak FOFOG die nek vespa...Alamak! fofog ni besar sgt la, saya x npak jalan...
awk turun dulu ye FOFOG.. nt saya dah tido awak naik la pulak ye..
ibu.... FOFOG tanak turun... airis gigit die ye...
nah! amik ni, possing airis yg buat papa ngan ibu x tido mlm... airis,, jgn buat muke cenggini lagi ye... buyukkkkk