Friday, March 26, 2010

hepi 6 month's besday airis mia darwisyah bte hafiz



pejam celik pejam celik, dh 6 bln da ank ibu...rase mcm bru smlm je airis lahir... mcm baru je ibu habis pntang.. kejap je kan... papa ngan ibu la org yg pling bertuah skali sbb dpt ank yg x byk ragam...senang dijaga... tp stkt ni la, x tau le kalo airis dh bsr mcm ragam plak airis buat... so airis, keep it up k! papa ngn ibu syg airis sesangt.. xde ape yg pling bhrga di dunia ni selain airis... we love u sooooooo much!!!

airis dengan walker

13 mac 2009...papa ngan ibu belikan airis walker.. mase ni umur airis 5 bln 18 hri... airis pun dah bsr kan? ibu tgok tulang airis dh kuat, so dh smpai masenye kami belikan airis walker.. bkn ape, sng skit ibu nak bt kerja rmh... nak msk.. mkumla...kan papa keja shift... ibu risau kalau ibu tggalkan airis kt ruang tamu sorang2... skang dh ade walker, ibu leh la bwk airis ke dapur...tgh msk pun ibu leh cium2 airis ..., nt, leh la airis blajar mcm ne nak melangkah... nt dh pandai, leh cepat jalan... x sabar ibu nak tgok airis jalan plak.
.
elok sgt le oker nemo tu lembut...senang nak masuk dlm mulut kamu ye airis..
no picture plezz ibu..
ini walker nemo saya... papa saya yng beli...
sronok nya saya... tapi kalau arwah abang ada, lagi sronok kan papa ngan ibu?

harap pasni cepat le airis dapat jalan.. x sabar nak tgok airis men beskal plak..heee

Hot Air Ballon Putrajaya...

21 Mac 2009... seawal 7 pagi ktorg da bersiap nk ke presint 2... pnya la xcited airis nk tgok ballon...( sebenanye papa ngan ibu die yg xcited.. hehehe) sampai je presint 2, ballon2 tu sume tgah dinaikkan..mmg rezki kami la dpt tgok ballon2 yg ade mcm bentuk,.. rugi le sape2 yg x dtg ke putrajaya... sesape yg terlepas tu, insyaallah thun dpn ade lagi k!.. so, mcm biase..jom tgok pic...
ha... tgok tu..ballon sluar levis pun ade..
ballon yg ni x smpat nak snap pic dkt2..ktrg smpai je, ballon ni dh lepas...dpt snap skit pn jdik la..
cantik kan..
papa jeling ibu ke? :(
alamak... x sabar nak jalan ke airis...ibu doakan, airis cepat jalan ye..airis sronok sgt kalau dapat jalan2...
amboi...airis pun nak main ke... x boleh la, ni budak bsr punye menan...sayang korang sume..

Sunday, March 21, 2010

adoi... rindunye kat blog....

Salam kawan2...sori coz lame x update blog.. kesibukan telah melanda...hehehe..mcm la sibuk sgt..
sbb2 knpa blog x leh nak post, sbb kt ofis blog2 ni sume dah kena BLOCK! ulang skali lagi...KENA BLOCK!.. adui... tensen... biase la, dh name pun kje gov... byk story2 nk kongsi ngan korang. tp trpaksa ditangguhkan dulu... skang ni, aku online kt kpg...hmmmm..... byk sgt cite..nk start yg mane dulu ek?hehehe... jom, layan cite2 aku..

Monday, March 8, 2010

Jom Driving..

weekend hari tu kami cuma ke The Mines je... boring tul..dh tu je yng dekat ngan rumah, kalau nak g alamanda lagi boring... lagi la kat sebelah rumah je.. tapi xpe la..mines pun mines la..janji dapat bawak airis kuar jln2...xde la terperuk je kat rumah...
smpat gak snap pic airis kat kete mainan ni..berminat sgt die.. sampai xnak turun.jom kawan ibu jalan2 naik car..airis bawak ye..

memula start enjin dulu...eh! mane lak kunci kete ni?eh! eh! nape kete ni berpusing...ibu...tolong...alamak...nak terjatuh plak saya... adoiyai...kalo jatuh saya xpandai bangun sendiri ni...
haaaa...baru stabil...wah....bestnye nek kete ni...tengok la kawan2 ibu... saya leh driving smbil berdiri...tererr x saye...hehehealamak....papa dh datang la... msti suruh saya balik...ape kate kita bwk blik je keta ni papa...
papa:" dah, dah, jangan nak berangan ye airis...awk tu baru 5 bulan.. xde maknenye nak driving car..nak kena saman ngan polis ke?"

hehehe... tu la sedikit sebanyak drama sebabak dari airis... nt kita smbung lagi k!

Thursday, March 4, 2010

Panasnya cuaca...

skang ni cuaca teramat le panasnye... aku pun xleh tahan..apatah lagi la anak aku.. kesian kat puteri kecik aku, Airis...nak mkn berpeluh,myusu berpeluh, tido lagi la berpeluh...lepas mandi pun berpeluh.. leher ngn muke airis dah naik ruam2 merah..nak2 kat dahi, kdg2 sampai calar digarunye.. sian airis... dh la rambut tebal, malam2 kalo aku selak rambut die, meleleh air peluh kat kulit kepala... tu yang buat bau masham sket tu... tapi aku suke bau tu,heheheh... bau tu le yang buat aku asyik rindu je kat si kecik tu..walau ade depan mate pun tetap rindu jugak...cayangggg ucuk masham mashin ibu... adoiyai......panasnye ibu....(hehehe..klaka je muke airis)airis nak minum air sket leh x?... kesian airis, aku bagi minum gune cwn besar... dah die nak sgt..siap nak pegang lagi..arghhhhhh!!!! panasnye....tgok rambut airis basah macam baru pas mandi.. padahal mase ni pkul 10 mlm...

kenapa la panas sangat ye... mungkin lapisan ozon dh menipis disebabkan kegiatan manusia2 yang ade kat muke bumi ni termasuk la aku.. ataupun dunia ni dh sampai ke penghujung nye???? sama2 la kita berfikir dan renungkan.....

Wednesday, March 3, 2010

Demam...

rase2nye dh hampir 2 tahun aku x demam.. tah nape smlm leh demam, selsema, batuk lak 2...arghh...tensen rasenye... Nasib baik airis dh sihat..kalo die demam skali mau aku pengsan le jawabnye..

hari ni, larat x larat, kena gagahkan jugak kaki g opis..keje dah la bnyak melambak.. dengar2 cite plak, sape yg berkhidmat lebih 5 tahun kat satu Bahagian tu kena transfer kat Bahagian lain..arghhhhh...lagi la tensen kepala otak aku mendengar nye.. so, nak tanak aku kena siapkan keje2 aku yang melambak ni.. nt kalo kena tukar, senang...x nyusahkan org lain.. btw, tabik springggg kat diri aku sendiri, walau demam2 pun aku leh dtg opis n berjaya siapkan keje aku...hahaha( masuk bakul angkat sendiri)workstation aku yg bersepah2.. huiii...letihnye...nih ade lagik keje...x masuk yg kat bawah2 tu...adoyai....sakit kepala...

harap2 esok aku dh sihat sepenuhnye...bleh le aku mnjalankan tugas2 kat rumah, kat opis, melayan suami dh anak seperti biase...amin... korang tolong le doa2kan kesihatan aku nih..